Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) a vandut participatia de 5% pe care o detinea la BRD, tranzactia insumand 454,7 milioane lei (107,3 milioane euro), informeaza institutia printr-un comunicat.
[Update] Deal-urile cu 5% din actiunile BRD au dus rulajul bursei la cel mai ridicat nivel din istorie

Tranzactiile speciale prin care BERD a vandut participatia de 5% de la BRD (BRD), pentru 454,7 milioane lei (107,3 milioane euro), au dus lichiditatea pietei actiunilor la cel mai ridicat nivel din istorie, respectiv la 489,7 milioane lei (115,8 milioane euro), potrivit Mediafax.

La ora 16:02 au fost realizate opt transferuri negociate, cu aproape 34,84 milioane de titluri BRD, reprezentand putin sub 5% din actiunile bancii. Aceste tranzactii au asigurat 93% din lichiditatea totala a BVB.

Deal-urile au fost realizate la pretul de 13,05 lei, cu 5,43% sub ultima cotatie de marti.

Pe piata principala, titlurile bancii au incheiat ziua la 14 lei, pret in crestere cu 1,45%, si au avut un rulaj de 1,5 milioane lei.

Pe ansamblul pietei, ultimele operatiuni cu cele mai lichide zece actiuni, analizate de indicele BET, au fost realizate la preturi in crestere in medie cu 1,7%, iar titlu

Au fost cedate 38,8 milioane de titluri, prin opt tranzactii speciale, la un pret de 13,05 lei, in scadere cu 5,4% fata de pretul de referinta.
Transferurile au fost intermediate de KBC Securities.

“Exit-ul nostru din BRD vine ca urmare a cresterii atractivitatii Romaniei in fata investitorilor straini. Suntem mandri ca am contribuit la succesul si consolidarea institutiei si vom ramane colaboratori apropiati cu banca, in Romania si in toare ariile noastre de business, pentru a mentine stransa relatie”, a declarat Nick Tesseyman, Managing Director al departamentului de institutii financiare din BERD.

Aceasta este una dintre cele mai mari tranzactii incheiate in ultima perioada. Pentru comparatie, volumul total de tranzactii incheiate anul trecut se ridica la 302 milioane euro, in scadere cu 71% fata de 2009, cand piata a fost de 1,045 miliarde de euro.

BERD a devenit actionar la BRD in noiembrie 1999, "in incercarea de a sustine si ajuta banca privatizata recent, pentru a creste impreuna cu Societe Generale, care a preluat pachetul majoritar in martie 1999", se arata in comunicatul remis de BERD.

Ulterior, in 2001, BRD a fost listata la Bursa de Valori Bucuresti.

Société Générale Paris controleaza BRD, cu aproape 60% din capital, potrivit celor mai recente raportari.




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri