Revenirea Bursei de Valori Bucuresti (BVB) a continuat in cea de-a doua luna din 2011, companiile din BET depasind din nou societatile de investitii financiare. La nivel european, piata romaneasca s-a aflat pe cea de-a doua pozitie, o evolutie mai buna avand doar Bursa din Sofia.
BET, indicele celor mai lichide zece actiuni tranzactionate pe BVB, a inchis luna februarie cu o apreciere de aproape 7%, evolutie similara cu cea notata in ianuarie. BET-FI, indicele SIF-urilor, a urcat cu 5,57%, pana la 23.787 puncte, o crestere mai puternica in comparatie cu prima luna din 2011, cand castigase 1,18%.

Luna februarie a fost per ansamblu una pozitiva pentru bursele din intreaga Europa, doar cinci din cele 21 de piete luate in calcul terminand pe minus.

Indicele bulgar SOFIX a avut cea mai buna evolutie din ultima luna, urcand cu 12,81%. Dupa BET, aflat pe locul doi, urmatoarele pozitii sunt ocupate de principalii indici ai burselor din Norvegia (+3,8%) si Belgia (+2,83%). Urmeaza cele mai dezvoltate trei piete din Europa, Germania, Franta si Marea Britanie, cu aprecieri cuprinse intre 2,8% si 2,5%.

La capitolul scaderi, Finlanda si Croatia sunt lideri. Astfel, OMX 25, principalul indice al Bursei de la Helsinki, a pierdut 2,5%, fiind urmat de CROBEX, principalul indice al pietei croate, cu o depreciere de 2%.

Acestora le urmeaza bursele din Suedia (-1,6%) si Grecia (-0,54%). Bursa din Varsovia, piata care a cunsocut cea mai mare dezvoltare in Europa de-a lungul ultimilor ani, a stagnat, indicele WIG 20 inregistrand doar o corectie minora, de 0,1%.

In afara continentului European, Bursa de la New York a continuat sa urce pentru a treia luna consecutiva, cel mai mare plus, de 2,5%, fiind notat in dreptul indicelui S&P 500. Si Dow Jones a avut o evolutie similara, teminand luna februarie in urcare cu 2%.


* Variatiile sunt calculate avand in vedere datele de la inchiderea Bursei de la Bucuresti (16:30). In cazul SUA, au fost luate in calcul datele de la inchiderea sedintei de vineri, 25 februarie.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri