Compania de constructii Concefa Sibiu (COFI) a avut un start foarte bun in sedinta de astazi pe Bursa de la Bucuresti (BVB), actiunile societatii fiind singurele care cresteau la o jumatatea de ora de la deschidere. Astfel, in prima zi de la transferul de pe RASDAQ pe BVB, titlurile COFI castigau 3,5%, restul pietei fiind in scadere.

La ora 10:30 investitorii facusera 22 de tranzactii cu actiunile firmei de constructii, rulajul fiind insa unul modest, de doar 14.000 lei (circa 3.300 euro). De la inceputul anului, actiunile Concefa au crescut cu 6,4% pe bursa.

Cele mai tranzactionate actiuni erau cele ale Fondului Proprietatea (FP), cu o lichiditate de 4,1 milioane lei. Pretul unui titlu FP in debutul sedintei era de 0,6075 lei, in scadere cu 0,9% fata de sedinta precedenta.

Un interes ridicat se putea remarca si in cazul titlurilor BVB, care ocupau a doua pozitie in topul lichiditatii, cu schimburi de 1,1 milioane lei, pretul acestor actiuni stagnand la 43 lei/unitate.

Per ansamblu piata scadea cu 0,5%, o corectie mai mare fiind notata pe BET-FI, indicele SIF-urilor, care pierdea 1%.

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Sișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-sef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri