Actiunile companiei de constructii Concefa Sibiu (COFI) au debutat astazi la cota bursei, fiind prima companie de constructii listata la categoria I. Oficialii au asteptari optimiste in ce priveste piata constructiilor, in special pe partea de infrastructura, si dinamica afacerilor.
„Prezenta noastra aici se datoreaza dezastrului din infrastructura. Suntem prima companie de constructii din romania listata la categoria I a Bursei si acest demers semnaleaza interesul nostru de a deveni deschisi si publici”, a declarat Horatiu Cercel, directorul general Concefa.

Compania activeaza in doua directii: pe lucrari civile, rezidentiale, hoteliere si pe lucrari de infrstructura.

Dintre proiectele de anvergura ale companiei se numara al doilea tronson al centurii Brasov, proiectul rezidential de lux Silver Mountain din Poiana Brasov, refacerea podului Giurgiu-Ruse, sau constructia unui pod peste raul Olanesti, in Ramnicu Valcea.

De asemenea, compania participa la licitatiile publice pentru construirea tronsoanelor din austrostrada Nadlac – Sibiu.

„Vrem sa fim un clopotel. Pe piata Rasdaq am fost printre cele mai tranzactionate companii, deci interes exista. Cautam sa ne finantam, pentru a ne dezvolta proiectele. Este un pariu ca investitorii sa se implice activ in business-ul nostru. In plus, intentionam sa crestem lichiditatea financiara a companiei prin majorari de capital(prin vanzarea drepturilor de subscriptie catre cei interesati). Daca va exista interes, ne vom diminua detinerile pana aproape de 50%”, a explicat Cercel.

Directorul Concefa a mai spus ca poarta discutii atat cu investitori locali cat si cu straini.

Pentru 2011, compania estimeaza afaceri de 400 de milioane lei, acestea urmand sa creasca in fiecare an, pana la circa 640 milioane lei in 2015.

„Cred ca anii urmatori vor aduce lucrari importante pe zona de infrastructura, atat la autostrada din Transilvania cat si in sistemul cailor ferate. Daca perioada 2006-2008 a adus o explozie spectaculoasa in constructii, estimarea mea este ca anii urmatori vor fi cel putin la fel de explozivi, in special pe zona de infrastructura si mai putin pe imobiliare”, a declarat Cercel.

In 2010, compania a obtinut un profit net de 4,5 milioane lei, in crestere usoara fata de profitul din anul anterior, de 4,4 milioane lei.
Cifra de afaceri a fost de 110 milioane lei, in crestere cu peste 35%, numarul mediu de salariati fiind de 573.

Anul trecut, Concefa si-a majorat capitalul social cu 37 milioane lei, in urma unei subscrieri de peste 94% a actionarilor individuali si institutionali. Capitalul a crescut astfel cu 289%.

Tunele SA este companie din grupul Concefa care deruleaza lucrari subterane. „Este un as in maneca noastra, una din cele mai dinamica companii din grupul nostru”, a mai spus directorul Concefa. Firma este in discutii cu Metrorex pentru a prelua lucrari tronsoane din lucrarile liniilor de metrou.

Seful Concefa a mai spus ca analizeaza posibilitatea unei emisiuni de obligatiuni, pentru finantare.

Compania a fost infiintata in 1937, a fost timp de 50 de ani in cadrul Ministerului Transporturilor, iar in 1998 a fost preluata, ajungand la afaceri de 30 de milioane de euro si un numar de 1000 de angajati, in toate companiile din grup.

Afacerile companiei au crescut constant, ajungand de la 77,8 milioane lei in 2003, la 140,7 milioane lei in 2008 si la 110 milioane lei (25,7 milioane euro) anul trecut.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri