Senatul va avea doua noi comisii permanente de specialitate - Comisia pentru transporturi si energie si Comisia pentru mediu -, a anuntat, marti dimineata, vicepresedintele acestei Camere Cristian Dumitrescu (PSD).

Cristian Dumitrescu a precizat ca modificarea a fost determinata de faptul ca astfel de comisii, pentru transporturi si energie si pentru mediu, au fost infiintate, la inceputul sesiunii, in Camera Deputatilor, iar la Senat nu existau comisii similare.

"Exista ministere care au aceste denumiri, exista ministru delegat pentru energie si s-a impus aceasta necesitate de a ne modifica si noi structura. Procedurile de urmat sunt foarte simple: decizia Biroului Permanent se pune in aplicare, liderii de grup, la inceputul saptamanii viitoare, negociaza structura si conducerea acestor doua comisii, urmand ca Biroul Permanent de luni sa stabileasca lucrurile pentru a fi puse pe ordinea de zi si a fi aprobate de plen, prin vot", a spus vicepresedintele Senatului, potrivit Mediafax.

Pe de alta parte, acesta a afirmat ca va trebui modificat, in consecinta, si Regulamentul Senatului, prin adaugarea celor doua comisii in lista celor care functioneaza deja in Senat. Prin infiintarea acestor comisii permanente, numarul comisiilor de specialitate din Senat va ajunge la 20.

Citeste si:
Parlamentul a numit conducerile BNR, CNA si Consiliului Fiscal
Parlamentul a numit,...

Sursa foto: AGERPRES FOTO

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Politicienii, locuri "de lux" si gratis la concertul Bon Jovi