25 Martie 2014

Hollande, penalizat la urne: dreapta a luat cele mai multe voturi la alegerile locale



Dreapta a obtinut 46,54% din voturile exprimate, stanga 37,74%, iar extrema dreapta 4,65% dupa primul tur al alegerilor municipale care au avut loc duminica in Franta, potrivit unor rezultate partiale anuntate de ministrul de Interne Manuel Valls, relateaza AFP.

Valls a spus, intr-o interventie difuzata in direct la televiziune imediat dupa miezul noptii, ca, la momentul respectiv, "participarea (la vot) este de 64,13%", un nivel cu 2,16% mai mic decat la ultimul scrutin municipal, de 66,54%, in 2008.

"Acest absenteism este foarte ridicat. Este, in mod incontestabil, un mesaj transmis de catre cetatenii nostri. El trebuie auzit. Toti oficialii publici, politici, trebuie sa-l auda", a declarat ministrul, potrivit Mediafax.

Ministrul a anuntat, "cu toata precautia necesara", "rezultate consolidate" potrivit carora dreapta a obtinut 46,54% din voturile exprimate, stanga 37,74%, extrema dreapta 4,65%, iar extrema stanga 0,58% in urma primului tur.

Scrutinul a fost considerat un test pentru Administratia socialista a presedintelui François Hollande si a premierului Jean-Marc Ayrault, care, la 22 de luni de cand se afla la putere, sunt creditati cu 20-25% in sondajele de opinie.



Citeste si