Proiectul de lege prin care STS se reorganizeaza ca departament de telecomunicatii speciale in cadrul Ministerului Afacerilor Interne a trecut prin adoptare tacita de Camera Deputatilor. Proiectul de lege a fost initiat de PSD si se refera la modificarea Legii 92/1996 privind organizarea si functionarea STS, a OUG 30/2007 privind organizarea si functionarea Ministerului Afacerilor Interne, precum si a altor acte normative.

Proiectul de lege a fost adoptat tacit de Camera Deputatilor deoarece termenul de dezbatere - 20 martie 2014 - a fost depasit. Liderul deputatilor PDL, Gheorghe Tinel, a criticat in plenul Camerei Deputatilor adoptarea tacita a acestui proiect de lege, care vizeaza trecerea STS la Ministerul Afacerilor Interne.

"Este un proiect foarte important si nu trebuia folosit niciun tertip pentru a eluda dezbaterea. Acest act normativ, chiar daca dumneavoastra l-ati pasat Senatului, ar fi trebuit dezbatut in Camera Deputatilor. Nu putem ocoli cea mai importanta Camera", a spus Gheorghe Tinel, conform Mediafax. Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a aratat insa ca atunci cand se depaseste termenul de depunere a raportului fata de un proiect de lege nu se mai face nicio "smecherie", doar se aplica Regulamentul si deputatii nu mai au competenta sa dezbata proiectul de lege.

Potrivit acestui proiect de lege, STS se reorganizeaza ca departament de telecomunicatii speciale in cadrul Ministerului Afacerilor Interne, structura cu personalitate juridica condusa de un secretar de stat ajutat de trei subsecretari de stat, numiti sau eliberati din functie prin decizia primului ministru. In proiect se mai arata ca la data intrarii in vigoare a acestui proiect de lege MAI va prelua de la STS patrimoniul, bugetul, personalul si posturile aferente.

Proiectul de lege urmeaza sa fie dezbatut de Senat, forul decizional.

Citeste si:
Regulile privind votarea in diaspora se schimba
Regulile privind votarea in...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Camera Deputatilor a adoptat legea votului in diaspora