Presedintele Traian Basescu trebuie sa indice si sursa prin care poate fi acoperite veniturile lipsa care ar rezulta din renuntarea accizei la carburanti, daca nu vrea sa fie doar un demagog pe final de mandat, pregatit de pensie, a afirmat premierul Victor Ponta.

"Inainte ca cineva sa faca propuneri, chiar si Basescu, trebuie sa spuna de unde luam banii. Marota aia ca sa luam banii de la Dragnea nu mai tine, ca Ministerul Dezvoltarii are bugetul de trei ori mai mic decat avea Udrea. Daca vrei sa fii un om serios, nu un demagog pe final de mandat, pregatit de pensie, ca sa-i putem plati pensia lui Basescu, trebuie sa fim seriosi si sa spunem si de unde taiem banii", a spus Ponta.

El a aratat ca bugetul pe acest an, agreat deja cu Fondul Monetar International, nu poate fi modificat decat daca "nu ne mai intereseaza decat sa creasca PMP la alegeri". Ponta a asigurat ca exista bani pentru pensii si salarii si ca ministrul Finantelor a fost gresit interpretat de presa ca afirmand ca, fara introducerea accizei la carburanti, nu vor exista astfel de fonduri, ideea fiind, de fapt, ca orice schimbare negativa a bugetului creeaza un gol de venituri care trebuie acoperit, scrie Mediafax.

Presedintele Traian Basescu i-a trimis o scrisoare premierului Victor Ponta in care reia cererea privind renuntarea la cresterea anuntata a accizei la carburant, seful statului mentionand ca masura ar genera o presiune mult prea mare si inutila asupra mediului economic si asupra consumatorului.

Potrivit presedintelui, in cazul transportatorilor, cresterea accizei cu 7 eurocenti pe litru va conduce la pierderea competitivitatii la nivel regional, cu impact direct asupra cifrei de afaceri, iar in plan intern, aceasta majorare va forta societatile de transport sa transfere aceste costuri asupra beneficiarilor finali, generand, astfel, o crestere a preturilor.

Citeste si:
Transportatorii negociaza restituirea accizei cu Guvernul
Transportatorii negociaza...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si