Guvernul a aprobat, miercuri, Acordul de parteneriat 2014-2020, care stabileste modul de utilizare a fondurilor europene, si il va transmite in mod formal Comisiei Europene la finalul lunii martie, a anuntat, miercuri, ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

El a precizat ca este vorba de "prima versiune oficiala" a Acordului si si-a exprimat speranta ca documentul va fi semnat in maximum trei luni, perioada in care oficialii de la Bruxelles pot transmite observatiile necesare. Acordul stabileste mai multe prioritati de finantare, respectiv competitivitatea, oamenii si societatea, infrastructura, resursele, administratia si guvernarea.

Alocarile propuse sunt: de 9,5 miliarde euro pentru Programul Operational privind Infrastructura Mare, 6,6 miliarde euro pentru Programul Operational Regional, 4,2 miliarde euro pentru Programul Operational Capital Uman, 553 milioane euro pentru Programul Operational Capacitate Administrativa, 1,2 miliarde euro pentru Programul Operational Competitivitate, 265 milioane euro pentru Programul Operational Asistenta Tehnica, 452 milioane euro pentru programe de cooperare transfrontaliera, 8 miliarde euro pentru Programul National pentru Dezvoltare Rurala. Teodorovici a aratat ca nu este convenita inca alocarea pentru Programul Operational Pescuit, iar, in functia de perfomanta in absorbtie, Romania are o rezerva de 1,82 miliarde euro pe care o poate accesa.

Ministrul a mai aratat ca, in luna mai, vor fi transmise formal CE si documentele privind programele operationale.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri