Presedintele Traian Basescu a declarat, luni, la ceremonia organizata la Cotroceni de marcare a zece ani de la aderarea la NATO, ca niciodata Romania nu a fost mai sigura din punctul de vedere al securitatii decat este astazi.

Presedintele a transmis un omagiu celor cazuti la datorie si condoleante familiilor celor care s-au jertfit in lupta. Traian Basescu a declarat ca, dincolo de incarcatura simbolica a momentului aniversar actual, noile amenintari din mediul international si evenimentele recente din vecinatate ne obliga pe toti sa regandim raspunsul NATO.

Seful statului a aratat ca o alianta puternica si capabila sa raspunda eficient la noile provocari la adresa securitatii necesita un parteneriat transatlantic dinamic si robust, precum si capabilitati consolidate, care sa sustina indeplinirea sarcinilor din noul concept strategic, apararea colectiva, gestionarea crizelor si securitatea prin cooperare. Ceremonia organizata cu prilejul aniversarii a 10 ani de la aderarea Romaniei la Organizatia Tratatului Atlanticului de Nord (NATO), la Palatul Cotroceni, a inceput, luni, in prezenta presedintelui Traian Basescu si a fostilor sefi de stat Ion Iliescu si Emil Constantinescu, relateaza Mediafax.

La eveniment participa cateva zeci de reprezentanti ai Armatei, membri ai corpului diplomatic acreditat la Bucuresti, directorul SRI, George Maior, presedintele Curtii Constitutionale, Augustin Zegrean, directorul STS, Marcel Opris, seful Politiei Romane, Petre Toba, precum si ministrii de Interne, Gabriel Oprea, si al Apararii, Mircea Dusa. Premierul Victor Ponta nu a venit la ceremonia de la Cotroceni, el fiind prezent la sedinta PSD, unde a spus ca presedintele Traian Basescu "trage" azi o petrecere ca sa aniverseze zece ani de la aderarea la NATO, desi meritul pentru acest lucru apartine fostilor presedinti Constantinescu si Iliescu si fostului premier Adrian Nastase.

La 29 martie 2004, Romania a depus la Washington instrumentele de aderare, iar in 2 aprilie tricolorul a fost ridicat la Cartierul General NATO de la Bruxelles.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri