Presedintele Traian Basescu a declarat, vineri, ca a citit cu atentie Acordul de la Geneva, iar pozitia Romaniei este ca actul nu a fost suficient de clar pentru a asigura obligatii celor care au responsabilitati privind situatia Ucrainei.

Presedintele a declarat despre functionarea Acordului de la Geneva cu privire la Ucraina, ca l-a analizat cu atentie, noteaza Mediafax. "Punctul nostru de vedere, care este si confirmat de ping-pongul care se face intre diverse capitale, ca nu a fost suficient de clar pentru a crea obligatii ccelor care pot sa adigure revenirea la normalitate a Ucrainei", a declarat Traian Basescu.

Secretarul de Stat american, John Kerry, a acuzat joi Rusia ca nu a facut "niciun pas" in directia aplicarii acordului de la Geneva privind detensionarea situatiei din Ucraina. Liderii ucraineni "incepand din prima zi" si-au respectat angajementele asumate la Geneva, a adaugat Kerry, acuzand Rusia ca depune "eforturi exagerate pentru a sabota activ procesul democratic" din Ucraina.

"A trecut deja o saptamana, dar Rusia nu a facut niciun pas in aplicarea acordului de la Geneva . Niciun oficial rus (...) nu a aparut la o televiziune din Ucraina pentru a-i indemna pe separatisti sa sustina o detensionare a situatiei, sa lase armele jos si sa paraseasca cladirile ocupate", a denuntat secretarul de Stat american.

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a acuzat vineri SUA ca vizeaza denigrarea Rusiei si a apreciat drept "inacceptabil" tonul folosit de omologul sau american John Kerry in privinta crizei din Ucraina, relateaza AFP.

Ministrul Lavrov a afirmat ca "propaganda americana" urmareste "denigrarea Rusiei, denigrarea celor care protesteaza fata de actiunile ilegale ale autoritatilor de la Kiev, care intentioneaza sa interzica limba rusa si sa-i prezinte pe toti rusii si rusofonii drept inamici care trebuie ucisi".

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri