Guvernul va sesiza Parchetul pentru petitia depusa la Guvern de catre deputatul independent Daniel Geanta din partea Partidului Miscarea Populara (PMP) impotriva accizei la carburanti, aratand ca, din totalul celor 300.000 semnaturi invocate, peste 200.000 nu pot fi identificate, contin date false sau ale unor decedati.

Concluzia rezulta dintr-o verificare a Corpului de Control al premierului. In raport se arata ca, dupa deschiderea cutiei continand listele de semnaturi, stranse sub supravegherea si prin implicarea reprezentantilor Partidului Miscarea Populara, au fost gasite 14.608 file cu doar 215.876 rubrici completate (nu cu 300.000), in perioada 1 ianuarie-25 martie, cu diverse date. Dintre aceste rubrici, numai 213.983 contin semnaturi, din care 1.012 cu nume indescifrabil sau incomplet, precum Paraschiv Magurele, Otomega Bucuresti, Gheorghe Oradea, si 3.252 rubrici fara a fi prezentata localitatea semnatarului, noteaza Mediafax.

Numarul total al al rubricilor cu date complete este astfel de 209.719. Din aceste 209.719 rubrici, numai 3.468 au insa date de natura sa permita identificarea exacta persoanei, precum codul numeric personal si seria actului de identitate. Din aceste 3.468 semnaturi au putut fi identificate 2.748 persoane, iar 720 de persoane nu au putut fi identificate deoarece datele de identificare prezentate au fost inexacte sau necorespunzatoare adevarului, 255 persoane fiind mentionate, de exemplu, cu date care apartin in realitate altor persoane.

Guvernul a identificat si 12 cazuri in care semnatarii decedasera, in realitate, anterior datei de intocmire a listelor, chiar cu 15 ani in urma.
In patru situatii, listele cu semnaturi includeau date din acte de identitate care nu mai erau valabile din 2008 sau 2009, pentru aceleasi persoane fiind emise intre timp alte acte. Inspectorii guvernamentali considera ca este evidenta alterarea continutului listelor prin contrafacerea subscrierii persoanelor decedate, fapta care poate intruni elementele constitutive ale infractiunii de fals in inscrisuri sub semnatura privata, sanctionata de legea penala.

La sfarsitul lunii martie, Partidul Miscarea Populara a anuntat ca a depus, la sediul Guvernului, o lista cu peste 300.000 de semnaturi stranse de la cetateni pentru renuntarea la acciza suplimentara pe combustibil, care a fost introdusa la 1 aprilie. La sediul Guvernului au fost prezenti pentru depunerea semnaturilor Eugen Tomac, Teodor Baconschi, Cristian Preda, Cristian Petrescu, Clement Negrut, Florin Popescu si Daniel Geanta.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri