Europarlamentarul PDL Monica Macovei a declarat, la Suceava, la o adunare electorala, ca presedintele Federatiei Ruse, Vladimir Putin, a pornit refacerea Uniunii Sovietice, iar raspunsul UE ar trebui sa fie integrarea rapida a Republicii Moldova, Ucrainei si Georgiei.

Macovei a spus in cadrul intalnirii ca de cand a inceput agresiunea armata a Federatiei Ruse, impreuna cu colegii polonezi si cei din tarile baltice, sustine in Parlamentul European ca singura solutie, integrarea rapida in Uniunea Europeana a Republicii Molodova, a Ucrainei si a Georgiei, scrie Mediafax.

"Asa ii putem proteja de Federatia Rusa", a spus Macovei care a mentionat ca vineri, vicepremierul rus Dmitri Rogozin a amenintat Republica Moldova daca semneaza Acordul cu UE.

"Uniunea Europeana nu vrea sa lase aceste state in afara. Noi vrem sa extindem spatiul de democratie si de libertate. Nu vrem sa le lasam afara. Asta este solutia. Sigur, nu si-au terminat toate reformele, dar le punem un mecanism special sa continue sa si le faca", a spus Macovei.

Ea a aratat ca acum trebuie actionat diferit pentru ca este criza politica.

"Acum Rusia ameninta si nu numai ca ameninta, dar calca cu bocancii pe frontiera si pe tratate si a pornit la refacerea Uniunii Sovietice, dupa cum a spus Putin din 2005. Fiind o situatie de criza politica, raspunsul trebuie sa fie pe masura crizei. Nu putem sa dam un raspuns de stare de normalitate pentru ca nu traim in normalitate. Iar raspunsul pe masura crizei este haideti in UE si sa fim impreuna", a precizat Macovei.

Eurodeputatul a mai aratat ca aducerea Ucrainei in Uniunea Europeana inseamna si aducerea nordului Bucovinei in cadrul UE.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri