Presedintele Traian Basescu a declarat ca "Romania este departe de a fi cea mai corupta tara din UE", adaugand: "trebuie sa ne batem toti pentru a schimba aceasta perceptie", scrie Mediafax.

"In acelasi timp trebuie sa recunoastem si un alt adevar: Romania s-a obisnuit sa se autoflageleze. Romania este departe de a fi cea mai corupta tara din UE, dar trebuie sa ne batem toti pentru a schimba aceasta perceptie", a spus Basescu.

Romania ocupa locul 8 in Europa de Est si Asia Centrala intr-un top Bloomberg al celor mai atractive tari pentru afaceri, devansata de Ungaria, Cipru, Turcia, Bulgaria sau Rusia, si trasa in jos in principal de perceptia investitorilor privind coruptia.

In schimb, anul trecut Romania a cazut trei pozitii in clasamentul celor mai corupte tari din lume, fiind plasata mai prost decat state precum Botswana, Ghana sau Namibia, dar peste Grecia si Bulgaria. Clasamentul realizat de catre Transparency International analizeaza situatia coruptiei din 177 de tari. Danemarca si Finlanda sunt tarile cel mai putin corupte atat in UE cat si la nivel mondial.

Citeste si:
Fonduri europene de aproape 211 mil. de euro pentru investitii in...
Fonduri europene de aproape...
Sursa foto: Coruptie, Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Citește și
Iohannis a fost propus ca președinte al Consiliului European, însă a refuzat
Setari Cookie-uri