Rusia nu trebuie lasata sa redeseneze granitele Europei recurgand la forta sau santajand diferite tari,a declarat, marti seara, premierul Victor Ponta, la CNN.

Intrebat daca se teme ca Rusia ar putea sa intervina in problemele interne ale Romaniei, Victor Ponta a raspuns ca nu, transmite Mediafax.

"Nu ma tem de acest lucru. Am trait de secole avand un vecin atat de mare si de agresiv, cum a fost Uniunea Sovietica si cum este Rusia acum, care foloseste mai mult sau mai putin aceleasi metode ca in trecut. Faptul ca vicepresedintele Biden este aici, iar secretarul general al NATO a fost saptamana trecuta dovedeste un mesaj foarte puternic de angajare a Statelor Unite si NATO fata de aceasta parte a Europei care este cea mai aproape de Rusia si de toate amenintarile", a spus Ponta, intr-un scurt interviu cu jurnalistul britanic Richard Quest, de la Londra.

El a aratat ca aceasta sustinere intareste pozitia Romaniei in fata Rusiei, fiind si un mesaj de sustinere fata de Republica Moldova, Ucraina si Georgia in parcursul lor european. Intrebat daca crede ca Rusia este gata sa lase in pace Ucraina dupa ce a obtinut Crimeea, Ponta a aratat ca se impune multa precautie atunci cand este nevoie ca actiunile Rusiei si ale presedintelui rus sa fie evaluate si sa se astepte la ce este mai rau.

Premierul Ponta a aratat totodata ca anexarea ilegala a Crimeeii nu trebuie acceptata ca atare, deoarece atunci vor fi alte situatii asemanatoare si va aparea o amenintare pentru Moldova. El a mentionat importanta securitatii energetice si a faptului ca Rusia nu trebuie lasata sa redeseneze granitele Europei recurgand la forta sau santajand diferite tari.

Citeste si:
Tensiuni la Moscova. Guvernul rus a demisionat
Guvernul rus a demisionat....


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Mizele atacului presedintelui Ucrainei la adresa Romaniei