Conducerea PNL a votat trecerea europarlamentarilor liberali la Partidul Popular European (PPE), cu un singur vot impotriva si trei abtineri, a anuntat luni purtatorul de cuvant al partidului, Cristina Pocora.

"BPN al PNL a decis cu majoritate de voturi, un vot impotriva si trei abtineri, ca PNL sa se alature PPE si europarlamentarii nostri sa faca parte din grupului PPE. Decizia va fi supusa atentiei si Delegatiei Permanente", a anuntat Pocora. Ea a adaugat ca deocamdata nu face alte precizari.

Purtatorul de cuvant al PPE, Kostas Sasmatzoglou, a precizat ca Partidul Popular European ar putea discuta si lua o decizie privind primirea PNL saptamana viitoare, daca liberalii romani trimit documentatia necesara la timp, potrivit Mediafax.

Presedintele PPE, Joseph Daul, i-a transmis un mesaj liderului PNL Crin Antonescu, in care saluta propunerea acestuia privind eurodeputatii partidului si anunta ca popularii europeni sunt gata sa demareze rapid toate procedurile necesare pentru aderarea PNL la PPE. "Domnule presedinte, salut anuntul dumneavoastra privind aderarea la PPE. Impartasim aceeasi viziune ca avem nevoie de o forta politica de centru-dreapta puternica pentru o Europa stabila si puternica", se arata in mesajul presedintelui PPE.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a anuntat ca, in sedinta de luni a conducerii partidului, va propune ca europarlamentarii PNL sa adere la grupul PPE din Parlamentul European, precizand ca propunerea sa are in vedere faptul ca "Uniunea Europeana nu trebuie sa fie condusa de un presedinte socialist".

Liderii ALDE sustin ca delegatia PNL in PE se alatura lui Traian Basescu prin intrarea in PPE si isi arata slabiciunea in loc sa isi intareasca pozitia in Legislativul UE. "Rezultatul alegerilor arata ca Grupul ALDE ramane al treilea grup ca marime in Parlamentul European. Fara sprijin de la ALDE, nicio decizie nu poate fi luata", se arata intr-o declaratie comuna a presedintelui ALDE, Graham Watson si a liderului Grupului ALDE, Guy Verhofstadt.

Sursa foto: Joseph Daul/ epp.eu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri