Conducerea PNL a votat trecerea europarlamentarilor liberali la Partidul Popular European (PPE), cu un singur vot impotriva si trei abtineri, a anuntat luni purtatorul de cuvant al partidului, Cristina Pocora.

"BPN al PNL a decis cu majoritate de voturi, un vot impotriva si trei abtineri, ca PNL sa se alature PPE si europarlamentarii nostri sa faca parte din grupului PPE. Decizia va fi supusa atentiei si Delegatiei Permanente", a anuntat Pocora. Ea a adaugat ca deocamdata nu face alte precizari.

Purtatorul de cuvant al PPE, Kostas Sasmatzoglou, a precizat ca Partidul Popular European ar putea discuta si lua o decizie privind primirea PNL saptamana viitoare, daca liberalii romani trimit documentatia necesara la timp, potrivit Mediafax.

Presedintele PPE, Joseph Daul, i-a transmis un mesaj liderului PNL Crin Antonescu, in care saluta propunerea acestuia privind eurodeputatii partidului si anunta ca popularii europeni sunt gata sa demareze rapid toate procedurile necesare pentru aderarea PNL la PPE. "Domnule presedinte, salut anuntul dumneavoastra privind aderarea la PPE. Impartasim aceeasi viziune ca avem nevoie de o forta politica de centru-dreapta puternica pentru o Europa stabila si puternica", se arata in mesajul presedintelui PPE.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a anuntat ca, in sedinta de luni a conducerii partidului, va propune ca europarlamentarii PNL sa adere la grupul PPE din Parlamentul European, precizand ca propunerea sa are in vedere faptul ca "Uniunea Europeana nu trebuie sa fie condusa de un presedinte socialist".

Citeste si:
PNL va lansa sondajul prin care masoara patru candidati la Capitala
Premierul Ludovic Orban: Luni...

Liderii ALDE sustin ca delegatia PNL in PE se alatura lui Traian Basescu prin intrarea in PPE si isi arata slabiciunea in loc sa isi intareasca pozitia in Legislativul UE. "Rezultatul alegerilor arata ca Grupul ALDE ramane al treilea grup ca marime in Parlamentul European. Fara sprijin de la ALDE, nicio decizie nu poate fi luata", se arata intr-o declaratie comuna a presedintelui ALDE, Graham Watson si a liderului Grupului ALDE, Guy Verhofstadt.

Sursa foto: Joseph Daul/ epp.eu

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Orban: Comarnic-Brasov, gata in cinci ani, daca ramanem la guvernare