Curtea de Apel Bucuresti a decis, marti, amanarea dosarului in care primarul municipiului Constanta, Radu Mazare, este judecat alaturi de alte 36 de persoane pentru atribuirea nelegala a unor terenuri, pentru ca expertiza terenurilor nu a fost finalizata.

Procurorul a cerut instantei amendarea expertului, pentru ca a trecut mai mult de un an de cand a fost dispusa aceasta expertiza. Solicitare a fost insa respinsa de Curtea de Apel Bucuresti. Judecatorii Curtii de Apel Bucuresti au respins si cererea avocatilor de acordare a unui termen peste trei luni, astfel incat pana atunci sa fie finalizata expertiza.

Instanta a dispus ca urmatorul termen de judecata sa aiba loc in 1 iulie, cand expertul va trebui sa depuna la dosar raportul privind terenurile vizate. Aceasta este cea de-a opta amanare in dosar din cauza lipsei raportului de expertiza topo-cadastrala, potrivit Mediafax.

Primarul Radu Mazare a fost trimis in judecata de DNA in 28 octombrie 2008, alaturi de 36 de persoane, intre care fosti si actuali functionari din Primaria Constanta si Oficiul de Cadastru, mandatari si notari publici, in dosarul privind atribuirea nelegala a unor terenuri.

Prejudiciul in aceasta cauza a fost estimat la aproximativ 114 milioane de euro, din care 77,77 milioane de euro reprezinta prejudiciu in dauna statului si 36,16 milioane de euro in dauna municipiului Constanta, potrivit DNA.

Citeste si:
Extradarea lui Radu Mazare: MJ are 2 zile pentru a trimite documentele
Ministerul Justitiei incepe...

In acest dosar, alaturi de Radu Mazare sunt judecati Nicusor Daniel Constantinescu - presedintele Consiliului Judetean Constanta, fost consilier municipal, Constantin Racu - fost director al Directiei Administratie Publica, Daniela Ramona Dospinescu - directorul Directiei Patrimoniu, Ion Marica - directorul Directiei Tehnic Investitii, Dan Miron - fost consilier municipal, Cristian Talpau si Nora Alina Chirca - consilieri juridici, precum si Bogdan Ghitulescu - fost consilier juridic.

De asemenea, au fost trimisi in judecata Andrei Sozanski, Gratiela Rusu, Gabriela Radu, Claudia Cealera, functionari din Primaria Constanta, precum si Luminita Calatoru si Silvia Stanciu - functionare in cadrul Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliara Constanta, precum si mandatari, mostenitori ai persoanelor indreptatite - Elena Stefanescu si Laura Mariana Lese -, cesionarii cumparatori de drepturi succesorale si interpusii cumparatori de terenuri.

Cele 37 de persoane sunt acuzate ca au incalcat Legea 10/2001 privind persoanele indreptatite la restituire, termenul de depunere a cererilor, indisponibilizarea bunurilor restituibile in natura, competenta de solutionare a cererilor de restituire, intinderea suprafetei revendicate.

Citeste si:
Curtea de Apel analizeaza conditiile extradarii lui Radu Mazare
Curtea de Apel analizeaza...

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Dosarul pentru extradarea lui Radu Mazare a fost trimis in Madagascar
Setari Cookie-uri