Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, vineri, ca ancheta efectuata de DNA la Directia de Infrastructura a municipalitatii nu a afectat niciun proiect de infrastructura, adaugand ca s-au luat toate masurile necesare pentru ca functionarea acesteia sa se desfasoare normal.

Tot despre ancheta in care ar fi vizat seful Directiei de Infrastructura, Madalin Dumitru, edilul a spus ca municipalitatea a pus la dispozitia Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) toate actele legate de acesta care au fost cerute. "Nu avem nicio informatie cu privire la calitatea in care probabil ca este audiat. Este o ancheta judiciara in curs si, in momentul in care se va finaliza, DNA va vorbi despre calitatea viitoare a directorului", a mai spus Sorin Oprescu.

Potrivit primarului general, procurorii DNA au cerut mai multe acte, printre care contracte de achizitii si alte documente din perioada 2010-2014, privind mai multe proiecte de infrastructura, potrivit Mediafax.

"Noi le-am pus la dispozitie toate aceste acte, asa cum era normal", a mentionat primarul general.
Totodata, primarul Capitalei a aratat ca nu se poate pronunta cu privire la niciun aspect care il vizeaza pe directorul Madalin Dumitru si a subliniat faptul ca nu exista proiecte de infrastructura care sa fie afectate de ancheta desfasurata asupra directiei de infrastructura din Primaria Capitalei.

"Am luat masurile necesare care directia sa functioneze normal, cei de acolo au preluat o serie intreaga de sarcini. Nu exista proiecte care sa fie afectate", a aratat Oprescu. Intrebat daca se simte vizat de ancheta DNA, Oprescu a spus ca se simte vizat "din punctul de vedere al conducatorului unei institutii".

"Cui credeti ca ii face placere? In momentul in care stam de vorba, este un val de suspiciuni asupra institutiei, insa eu nu ma pot pronunta asupra niciunui aspect", a mai spus edilul. Surse judiciare au declarat joi, ca incepand de miercuri au fost chemati la DNA reprezentanti ai mai multor societati care au contractat sau subcontractat lucrari acordate de Directia Infrastructura din Primaria Capitalei, condusa de Madalin Dumitru.

Sursele citate au precizat ca toate aceste persoane au calitate de martor la acest moment Madalin Dumitru va fi chemat sa dea declaratii in acest caz dupa audierea acestor persoane si dupa ce vor fi analizate toate documentele ridicate in urma perchezitiilor facute miercuri la 20 de adrese din Bucuresti si Ilfov, printre care si la Primaria Capitalei, precum si la sediile unor firme.

Conform surselor citate, printre persoanele vizate in acest dosar ar fi si Madalin Dumitru, directorul Directiei de Infrastructura din Primaria Capitalei, si sotia acestuia. Madalin Dumitru este suspectat ca ar fi dat preferential contracte unor firme, pentru diverse lucrari.

Procurorii au facut perchezitii in biroul directorului si la locuinta acesta, precum si la alte adrese, de unde au ridicat mai multe documente care au legatura cu acest caz. Directia Nationala Anticoruptie a aratat, intr-un comunicat de presa, ca se fac cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea, in perioada 2011-2014, a unor fapte de coruptie si asimilate infractiunilor de coruptie. In acest caz sunt vizati "functionari cu atributii in derularea de contracte finantate din bani publici", a precizat DNA.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri