Premierul Victor Ponta a declarat despre retinerea vicepresedintele ANRE Claudiu Dumbraveanu, acuzat de luare de mita, ca atat timp cat legea a fost incalcata, iar facturile au fost “incarcate” trebuie sa existe o raspundere personala a celor care se fac vinovati de acest lucru.

„Evident ca nu cunosc detalii din dosarul penal, dar, atat timp cat s-au incalcat legi importante si atat timp cat au fost incarcate facturi, trebuie sa existe o raspundere personala a celor care au incalcat legea si masuri ca in viitor asemenea situatii sa fie evitate. Din punctul de vedere al Guvernului, imediat ce avem niste concluzii despre modul in care s-a incalcat legea, putem sa luam mai departe masuri ca sa evitam pe viitor ca ceea ce spuneti dumneavoastra (presa – n.r.) ca s-a intamplat sa nu mai fie posibil”, a spus premierul, potrivit Mediafax.

Intrebat despre faptul ca l-a laudat recent pe patronul SC ElectroAlfa International SRL, una dintre persoanele implicate in acest dosar, Victor Ponta a raspuns: „Eu laud pe foarte multa lume atunci cand cineva face lucruri bune. Daca face lucruri rele, el e sanctionat. Eu am laudat vreo 20 de milioane de romani. Sper ca nu vreti sa ma opresc din acest obicei, altfel bun.”

Intrebat despre posibilitatea ca oamenii sa isi recupereze banii pierduti, premierul a spus ca vor fi luate toate masurile dupa ce se constata din punct de vedere legal care este situatia.

„Tocmai de aceasta spun, ca ma bucur foarte mult ca institutiile statului isi fac datoria, constata acolo unde se incalca legea si, pe baza constatarilor parchetului si ale justitiei, putem sa luam masuri”, a continuat acesta. Intrebat daca, in acest caz, ii lauda pe cei de la DNA, Ponta a raspuns: „Daca fac lucruri bune de ce sa nu ii laud?”.

Ponta se suceste: Vrea...
Citeste si: Ponta se suceste: Vrea candidat comun PSD-ALDE-PRO Romania

Pe de alta parte, el a mentionat ca Autoritatea Nationala pentru Reglementare in Energie nu este o institutie guvernamentala, ci una independenta, iar conducerea acesteia este numita de catre Parlament. „Ministerul Energiei nu se ocupa cu preturi si relatii cu producatori sau distribuitori, pentru ca e impotriva legislatiei europene acest lucru”, a adaugat premierul. Procurorii anticoruptie i-au retinut, joi, pe vicepresedintele ANRE Claudiu Dumbraveanu si pe Gheorghe Ciubotaru, asociat la SC ElectroAlfa International SRL, acuzati de luare de mita, alaturi de directorul ENEL Florin Gugu, pentru dare de mita, informeaza DNA.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Pretul gazelor scade de la 1 iulie