Liderul PDL, Vasile Blaga si cel al PNL, Klaus Iohannis, alaturi de reprezentantii celor doua partide, urmeaza sa se intalneasca, miercuri, cu membrii delegatiei FMI. Pe lista discutiilor se afla si reducerea CAS cu 5%, a declarat, luni, deputatul PDL Gheorghe Ialomitianu.

Ialomitianu a precizat ca delegatiile celor doua partide care vor fi prezente la intalnirea cu reprezentantii FMI vor fi stabilite marti in forurile de conducere ale celor doua partide, in cazul PDL in sedinta Biroului Permanent National.
El a spus ca intalnirea cu FMI va avea loc miercuri, la ora 11.30, potrivit Mediafax.

Deputatul PDL, fost ministru de Finante in Guvernul Boc, a aratat ca la intalnire va ridica problema ca reducerea CAS cu 5 puncte procentuale sa nu fie insotita de masuri compensatorii sau de taierea banilor pentru investitii.

"La intalnire vom ridica problema ca la reducerea CAS cu cinci puncte procentuale sa nu se ceara masuri compensatorii sau taierea banilor pentru investitii, pentru ca, in Comisia de buget, FMI a spus ca e de acord cu reducerea CAS, dar Guvernul nu este pregatit, avand in vedere incasarile proaste pe primele 5 luni ale anului.

Fara taxe si impozite care sufoca economia

Vom cere sa nu se ia masuri compensatorii, asa cum au fost introduse impozite si taxe care au sufocat economia", a spus Ialomitianu. El a adaugat ca PDL va propune si introducerea pachetului de masuri de relansare fiscala care este depus la Parlament si va ridica problema legata de investitii, de lipsa de transparenta a cheltuirii banului public, avand in vedere faptul ca, prin modificarea legii finantelor publice, banii se impart prin ordin al ministrului Dragnea si nu prin hotarare de Guvern, ca pana acum.

Si deputatul PDL Alexandru Nazare a precizat, intr-un comunicat transmis luni, ca PDL va ridica la intalnirea cu FMI de miercuri problema investitiilor la autostrada Comarnic-Brasov si le cere premierului Ponta si ministrului Sova sa prezinte de urgenta stadiul negocierilor la autostrada Comarnic-Brasov pentru a nu repeta experienta Bechtel.

"PDL le cere premierului Ponta si ministrului Sova sa prezinte de urgenta stadiul negocierilor la autostrada Comarnic-Brasov pentru a nu repeta experienta Bechtel. Vom ridica aceasta problema si in discutiile de miercuri cu delegatia FMI", a aratat Nazare.

Alexandru Nazare, vicepresedinte PDL, le solicita premierului Ponta si ministrului Sova sa faca publice negocierile cu constructorii si finantatorii autostrazii Comarnic-Brasov, precum si corespondenta cu Eurostat in aceasta problema. "Conform declaratiilor reprezentantilor INS, exista unui punct de vedere preliminar din partea Eurostat care mentioneaza ca platile pe care le va face statul roman in cadrul acestui proiect nu vor fi contabilizate in afara deficitului bugetar agreat cu institutiile financiare internationale", a mai aratat Nazare.

Reducerea CAS, o masura acceptata de FMI

O misiune a Fondului Monetar International a venit, in 2 iunie, la Bucuresti, pentru a treia evaluare a acordului stand-by, cea mai importanta tema de pe agenda discutiilor cu autoritatiile vizand posibilitatea reducerii CAS cu 5 puncte procentuale de la jumatatea anului. Misiunea va analiza in principal executia bugetara din primele cinci luni ale anului, precum si perspectivele privind cresterea economica si incasarile la bugetul de stat.

Delegatia FMI, BM si CE a avut in 3 iunie o intalnire cu parlamentarii din Comisiile de Buget-Finante reunite. La finalul intrevederii, vicepresedintele Comisiei de Buget-Finante din Camera, Viorel Stefan, a declarat ca institutiile financiare internationale nu au o problema cu masura reducerii CAS, si-au insusit-o 100%, ceea ce se va discuta cu Ministerul de Finante fiind legat de masurile care sa asigure sustenabilitatea adoptarii reducerii CAS.

"Reprezentantii FMI si CE au spus ca si-au insusit deja faptul ca aceasta masura este necesara in Romania, singura problema ce urmeaza a fi clarificata e legata de sustenabilitatea implementarii sale. In cursul misiunii se va insista foarte mult pe modul in care urmeaza sa fie realizate veniturile bugetare si daca exista garantia ca prin reducerea incasarilor la bugetul de asigurari sociale prin aceasta masura de reducere a fiscalitatii nu se creeaza un gol de nesuportat", a precizat Viorel Stefan.

El a adaugat ca din punctul de vedere al necesitatii implementarii reducerii CAS si al efectului asupra mediului de afaceri exista consens cu institutiile internationale si ca subiectul privind modul in care va fi sustinuta in executia bugetara aceasta masura este un subiect deschis asupra caruia se va afla pozitia FMI la finalul misiunii sale in Romania.

Citeste si:

    Viorel Stefan a precizat ca prezentarea facuta de catre reprezentantii FMI a fost una pozitiva, care apreciaza corespunzator progresele pe care le-a facut Romania in materie de crestere economica, de atractivitate pentru pietele financiare, crestere a investitiilor straine directe, cursul puternic al leului, ratele de dobanzi scazute.

    Abonează-te pe

    Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

    Despre autor
    Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

    Te-ar putea interesa și:



    Mai multe articole din secțiunea Politic »


    Comunicate de presă

    Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


    Setari Cookie-uri