Premierul Victor Ponta a afirmat, luni seara, intr-un interviu difuzat de postul de televiziune Romania TV din biroul sau de la Palatul Victoria, ca are “o mica neintelegere deja de lunga durata” cu Adrian Sarbu, pornind de la o discutie avuta cu acesta. “Dansul mi-a zis ca el i-a facut pe toti presedinti si daca vreau sa ma faca si pe mine. Si i-am spus ca nu, multumesc, as prefera sa-si plateasca taxele. Si de atunci suntem in relatii foarte reci”, a spus Ponta, potrivit Mediafax.

“M-am intalnit de multe ori cu domnul Ponta, si nu la cererea mea. Afirmatia facuta in interviul servit de Romania TV este o pura fantezie personala. Cariera politica a domniei sale nu a fost si nu este obiectul activitatilor mele. Nu am neintelegeri si nimic de tranzactionat cu Victor Ponta si nici cu camarila sa, deranjati pana la obsesie de existenta Gandul si Mediafax. Victor Ponta nu este nici primul si nici ultimul politician roman care, odata ajuns la putere, confunda media cu Disneyland-ul propagandei”, afirma Adrian Sarbu.

Conflict de lunga durata intre Ponta si Sarbu

Declaratia lui Ponta a survenit in contextul unei discutii cu ziaristul Victor Ciutacu, care l-a intrebat pe premier daca a renuntat la biroul de la MApN, pus la dispozitie dupa ce in ziarul Gandul au aparut stenogramele unor inregistrari facute de DNA in cazul Duicu. Ponta a raspuns ca nu a renuntat la biroul de la MapN, dar ca prin acest birou a vrut sa contracareze o anumita campanie de media. „Asta e zona in care cei de la ziarul Gandul au spus chestia asta, pentru ca eu am o mica neintelegere deja de lunga durata cu domnul Adrian Sarbu”, a afirmat Ponta, aratand biroul sau de la Palatul Victoria.

Gandul a relatat, citand referatul procurorilor DNA, ca seful Consiliului Judetean Mehedinti, Adrian Duicu, arestat pentru coruptie, facea trafic de influenta in antecamera cabinetuluilui Victor Ponta din Palatul Victoria. Anchetatorii au sustinut ca in data de 13 iunie 2013 Duicu s-a aflat in Palatul Victoria, unde si-a traficat influenta pentru seful Politiei judetene Mehedinti, Constantin Ponea, pentru ca acesta sa fie numit intr-o functie de conducere la Ministerul de Interne. Procurorii anticoruptie sustin ca Duicu l-a informat pe Ponea chiar de la cabinetul premierului ca la discutiile de la Palatul Victoria se afla si ministrul de Interne de la acea vreme,Radu Stroe, iar seful Politiei a fost si el convocat.

Adrian Sarbu detine controlul Mediafax Group, care este publisherul Gandul si al mai multor branduri media, cum ar fi Mediafax si Ziarul Financiar.