"Cred ca nu se intampla sa vina un ambasador al UE la mine sa nu-mi spuna de probleme economice, de un proiect economic al unei companii din tara sa, de o datorie pe care o are statul roman sau vreo companie. Ambasadorii nostri, insa, si reprezentantii nostri diplomatici sunt mult mai timizi si nu vorbesc despre companiile romanesti decat foarte rar", a spus Ponta la o conferinta pe teme economice, potrivit Mediafax.

El a aratat ca discutiile cu ambasadorii statelor UE despre companii nu pot fi catalogate drept trafic de influenta si ca interesele economice ale companiilor romanesti trebuie la randul lor promovate in interiorul si exteriorul Uniunii Europene, inclusiv la nivel diplomatic, precizand ca i-a cerut ministrului Economiei, Constantin Nita, sa stabileasca o strategie de comunicare in ceea ce priveste promovarea companiilor romanesti.

Seful Guvernului a precizat ca pentru acest lucru este importanta si implicarea Camerei de Comert si Industrie, care trebuie sa promoveze "cu adevarat"", nu doar sa organizeze "niste targuri".