20 Iunie 2014

Declaratie din anturajul presedintelui: demisia lui Basescu, cea mai mare piedica pusa justitiei



Purtatorul de cuvant al presedintelui, Bogdan Oprea, sustine ca "demisia sefului statului ar fi cea mai mare piedica pusa justitiei", astfel creandu-se culoar spre Cotroceni premierului Ponta, "care i-a aparat public fara nicio ezitare pe colegii de partid chemati in fata justitiei".

"Prim-ministrul Romaniei, domnul Victor Ponta, a declarat ca cel mai mare ajutor pe care presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, l-ar putea da prestigiului justitiei romanesti ar fi sa demisioneze din functie. Pentru oricine a trait in Romania ultimilor doi ani este evident ca demisia domnului presedinte Traian Basescu ar fi cea mai mare piedica pe care ar putea-o pune justitiei romanesti", se arata intr-o declaratie a purtatorului de cuvant al presedintelui Romaniei, citata de Mediafax.

Oprea mentioneaza faptul ca, astfel i s-ar crea culoar spre Cotroceni tocmai premierului Victor Ponta, "cel care, din inalta pozitie publica in care se afla, i-a aparat public fara nicio ezitare pe toti colegii de partid care au fost chemati in fata justitiei".

Fratele sefului statului, Mircea Basescu, a fost retinut, joi seara, de procurorii anticoruptie, care il acuza de trafic de influenta. Scandalul a inceput miercuri seara, odata cu difuzarea inregistrarilor audio-video legate de cazul Bercea.

Inregistrarile au provocat un scandal in mediul politic de la Bucuresti. Premierul a cerut demisia sefului statului, iar Traian Basescu a negat orice legatura, precizand, cu lacrimi in ochi, ca intre nevoia de consolidare a justitiei si reflexul firesc de a-si apara fratele alege consolidarea justitiei.

Premierul Victor Ponta a declarat ca presedintele Traian Basescu ar trebui sa demisioneze pentru a apara ideea independentei justitiei in cazul fratelui sau, Mircea Basescu, si al familiei lui Bercea Mondial. El a adaugat ca poate fi luata in calcul si suspendarea lui Basescu daca s-a implicat in acest caz.



Citeste si