Consilierul pe probleme de strategii guvernamentale al premierului, Mirel Palada (foto), afirma ca declaratia purtatorului de cuvant al presedintelui este gresita si exagerata, deoarece o demisie a lui Basescu nu ar impiedica justitia, iar postul ar fi preluat de catre seful Senatului, nu de catre premier.

"Reactia domnului Bogdan Oprea este gresita si exagerata, din cel putin trei motive: O demisie a presedintelui Traian Basescu nu ar impiedica justitia, ci ar fi un pas prin care justitia chiar nu ar fi deloc impiedicata sa functioneze. Prin urmare, o demisie a presedintelui ar fi un gest firesc de eliminare a oricarei presiuni asupra justitiei. Reamintim purtatorului de cuvant al Presedintiei ca, in cazul unei demisii, locul vacant ar fi preluat de catre presedintele Senatului, domnul Calin Popescu Tariceanu, nu de catre domnul Victor Ponta. Prin urmare, respingem aceasta dezinformare. In fine, ii cerem domnului Bogdan Oprea sa nu mai aiba reactii si comentarii politice din functia sa de purtator de cuvant al institutiei Presedintiei. Declaratiile sale de astazi sunt inacceptabile pentru functia pe care o ocupa", afirma Mirel Palada, care este purtator de cuvant al premierului Victor Ponta.

Purtatorul de cuvant al presedintelui, Bogdan Oprea, sustine ca "demisia sefului statului ar fi cea mai mare piedica pusa justitiei", astfel creandu-se culoar spre Cotroceni premierului Ponta, "care i-a aparat public fara nicio ezitare pe colegii de partid chemati in fata justitiei".

"Prim-ministrul Romaniei, domnul Victor Ponta, a declarat ca cel mai mare ajutor pe care presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, l-ar putea da prestigiului justitiei romanesti ar fi sa demisioneze din functie. Pentru oricine a trait in Romania ultimilor doi ani este evident ca demisia domnului presedinte Traian Basescu ar fi cea mai mare piedica pe care ar putea-o pune justitiei romanesti", se arata intr-o declaratie a purtatorului de cuvant al presedintelui Romaniei.

Bogdan Oprea mentioneaza, potrivit Mediafax, faptul ca, astfel i s-ar crea culoar spre Cotroceni tocmai premierului Victor Ponta, "cel care, din inalta pozitie publica in care se afla, i-a aparat public fara nicio ezitare pe toti colegii de partid care au fost chemati in fata justitiei".

Fratele sefului statului, Mircea Basescu, a fost retinut, joi seara, de procurorii anticoruptie, care il acuza de trafic de influenta. Scandalul a inceput miercuri seara, odata cu difuzarea inregistrarilor audio-video legate de cazul Bercea.

Inregistrarile au provocat un scandal in mediul politic de la Bucuresti. Premierul a cerut demisia sefului statului, iar Traian Basescu a negat orice legatura, precizand, cu lacrimi in ochi, ca intre nevoia de consolidare a justitiei si reflexul firesc de a-si apara fratele alege consolidarea justitiei.

Premierul Victor Ponta a declarat ca presedintele Traian Basescu ar trebui sa demisioneze pentru a apara ideea independentei justitiei in cazul fratelui sau, Mircea Basescu, si al familiei lui Bercea Mondial. El a adaugat ca poate fi luata in calcul si suspendarea lui Basescu daca s-a implicat in acest caz.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri