George Maior, directorul SRI, a declarat dupa audierea la Comisia parlamentara de control ca activitatea infractionala desfasurata de Sandu Anghel si gruparea sa se afla in atentia SRI din 2001, Serviciul transmitand informari diversilor premieri, precum si presedintilor Ilescu si Basescu.

”Evaluarile preliminare realizate la nivelul SRI au relevat ca activitatile infractionale ale lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondual, respectiv ale gruparii interlope pe care o coodoneaza, s-au aflat in atentia SRI din 2001. (...) Date fiind consistenta informatiilor obtinute de SRI, notorietatea, actiunile ilegale ale lui Sandu Anghel in lumea interlopa, impactul transfrontalier al acestor ilegalitati, SRI a actionat consecvent pentru informarea beneficiarilor legali in plan local, central si a organelor de urmarire penala”, a spus Maior.

El a aratat ca, in perioada 2001-2012, SRI a derulat opt actiuni informativ-operative pe profilurile apararea Constitutiei, securitate economica, amenintari transfrontaliere, referitoare la activitati de criminalitate organizata ale gruparii Bercea, scrie Mediafax.

”Aceste actiuni au fost finalizate cu informarea beneficiarilor legali, de la nivel central, presedinti ai Romaniei, si domnul Iliescu a fost informat la un anumit moment, o informare transmisa presedintelui Traian Basescu la data de 29 octombrie 2009 cu probleme ce tin de securitate nationala vizavi de acest clan”, a spus Maior.

El a spus ca acea informare remisa presedintelui Basescu nu a continut aspecte referitoare la raporturile sau relatiile lui Bercea cu fratele sau, Mircea Basescu.

Maior a spus ca documentele de informare au fost remise de SRI catre diversi premieri, ministri de Interne, alti membri ai Guvernului, au vizat actiuni ale clanului privind perceperea de taxe de protectie in diverse judete, derularea de operatiuni ilegale cu metale neferoase, evalizune fiscala de mare amploare, coordonarea de retele de trafic de persoane, inclusiv minori, in Italia, Franta, Spania, Serbia, de la care erau colectate fonduri obtinute prin cersetorie, furt, creditarea ilegala a unor persoane fizice si juridice, cointeresarea unor functionari de finante publice, accesarea si deturnarea de fonduri bugetare destinate minoritatii rome si coruperea unor magistrati in scopul obtinerii de solutii favorabile in diverse dosare.

Maior a mai spus ca analiza solicitata SRI pe cazul Bercea are un caracter preliminar.

”Subliniez caracterul preliminar. La atatea intrebari, sesizari catre parchete - peste 400 de pagini de informari - evident ca evaluarea si analiza ar mai putea continua si cu alte detalii. Semnificativ e ca am prezentat acest raport comisiei in mod oficial”, a mai spus Maior.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri