Ioan Rus va ocupa postul de ministru al Transporturilor, iar Dan Sova va fi purtatorul de cuvant al PSD. Sova va reveni in functia de ministru dupa alegerile prezidentiale din noiembrie, a declarat premierul Victor Ponta, conform Mediafax.

Ponta a aratat ca Rus este recomandat pentru aceasta functie de experienta profesionala si politica si a precizat ca prin aceasta nominalizare vrea sa transmita un mesaj foarte clar pentru zona Ardealului si Transilvania, respectiv ca toate proiectele de infrastructura in domeniu anuntate pentru aceasta regiune vor fi realizate. "Eu am fost multumit de activitatea lui Sova ca ministru, insa, in urma unei discutii pe care am avut-o, vrea sa se implice mult mai mult in partea de comunicare politica, de campanie electorala. Va fi purtatorul de cuvant al PSD, imediat dupa prima sedinta a conducerii, si dupa noiembrie cu siguranta poate sa revina ca membru al Cabinetului. Pe Rus il recomanda doua lucruri: in primul rand, experienta profesionala si politica si, in al doilea rand, vreau sa dau un mesaj foarte clar pentru zona Ardealului, pentru Transilvania, ca Transilvania si Ardealul trebuie sa primeasca si prin persoana ministrului asigurarea ca toate proiectele de infrastructura pe care le-am inceput vor fi duse la bun sfarsit", a spus Ponta.

Surse oficiale au declarat anterior agentiei Mediafax ca premierul Victor Ponta a decis sa il nominalizeze pe Ioan Rus pentru postul de ministru al Transporturilor, dupa demisia lui Dan Sova, iar propunerea de nominalizare urmeaza sa fie transmisa presedintelui Traian Basescu. Ioan Rus este membru PSD, iar in perioada 2000-2004 a fost ministru de Interne in Guvernul Nastase.

El a fost ministru de Interne si in primul Guvern Ponta, instalat in mai 2012, demisionand insa la scurt timp, in august 2012, dupa inceperea suspendarii presedintelui Traian Basescu, din cauza problemelor legate de listele electorale. Rus a fost un sustinator al lui Victor Ponta, el si "grupul de la Cluj" ajutandu-l pe acesta sa preia conducerea partidului la congresul din 2010, cand actualul premier a candidat impotriva lui Mircea Geoana.

Viitorul ministru al Transporturilor a indeplinit mai multe functii in administratia locala din Cluj, de la prefect pana la presedinte al Consiliului Judetean.

Citeste si:
Ponta isi reia atributiile de premier dupa o absenta de aproape o luna
Ponta isi reia atributiile de...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Monumentul incompetentei, Comarnic-Brasov: A sasea oara e cu noroc?