Militarii au declansat alarma de raid aerian cu rachete la baza din Kandahar, unde premierul Victor Ponta este prezent pentru inceperea procedurilor de retragere a trupelor romanesti, seful Guvernului si ministrii fiind adapostiti rapid intr-un buncar.

Alarma de raid aerian cu rachete declansata la baza romaneasca din Kandahar nu a fost un eveniment special pentru soldati, ci a dat "culoare" ceremoniei de incepere a retragerii trupelor din Afganistan, a afirmat premierul Ponta, dupa alarma de la baza militara din Kandahar. "Nu a fost nimic special pentru soldati. Imi pare rau ca, din aceasta cauza, nu am apucat sa stam mai mult la masa, sa vorbim", a spus Ponta, aflat in baza militara, dupa alarma aeriana.

Seful Guvernului a fost dus cu o masina blindata in zona adapostita imediat dupa ce in baza militara s-a dat alarma. La scurt timp dupa ce a ajuns in Afganistan si inainte de a incepe ceremonia de retragere a trupelor, Ponta a fost instruit, de altfel, preventiv, de catre militari asupra procedurilor de adapostire in caz de urgenta, relateaza Mediafax.

In buncar au fost dusi rapid si ministrii romani de Aparare si Interne, potrivit celor prezenti in tabara militara. Alarma a fost ridicata, partial, dupa aproximativ 20 de minute, iar oficialii romani au fost scosi din buncar.

Pana acum, din considerente de securitate, oficialii romani au preferat, de cele mai multe ori, sa-si anunte vizitele in taberele militare din Afganistan dupa plecarea din zona. Prezenta premierului si a celor doi ministri, precum si discursurile acestora cu ocazia retragerii trupelor romanesti au fost relatate mediatic in direct, conform deciziei de organizare a evenimentului.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri