Sase deputati liberali, intre care Andrei Gerea, si-au anuntat, duminica, demisia din PNL si trecerea la formatiunea pe care o va infiinta Calin Popescu Tariceanu, acestia declarand ca sunt nemultumiti de fuziunea cu PDL si de modul in care s-a desfasurat congresul partidului.

Cei sase deputati care demisioneaza din PNL sunt: Andrei Gerea, Nicu Marcu, Viorel Teodorescu, Sorin Teju, Viorel Palasca si Nicolae Alexandri. De asemenea, a anuntat ca paraseste PNL si Bogdan Nica, fost secretar regional al PNL pentru regiunea Sud-Muntenia.

Deputatul liberal de Arges Andrei Gerea a declarat, duminica, pentru Mediafax, ca va demisiona din PNL in urma congresului acestui partid, pe motiv ca PNL fuzioneaza ”cu partidul care si-a batut joc de romani”, el spunand ca prin aceasta fuziune ”liberalismul a fost aruncat la cos”.

”Am decis sa demisionez din Partidul National Liberal dupa mai bine de 24 de ani, pentru ca, odata cu congresul de ieri, partidul in care m-am inscris eu a incetat sa mai existe. Partidul National Liberal, asa cum il stim cu totii, nu mai este din cauza faptului ca s-a hotarat fuziunea cu Partidul Democrat Liberal. Daca ar fi fost o simpla fuziune, cum au mai fost si altele in istoria de dupa 1990, nu as fi vazut nicio problema, dar vorbim aici de o fuziune cu acel partid care a dus Romania intr-un punct extrem de jos. Se fuzioneaza cu partidul care si-a batut joc de romani si de Romania, cu partidul care a calcat in picioare valorile democratiei, institutiile statului si in ultima faza votul a 7,4 milioane de romani. Oamenii care au facut toate aceste lucruri inca sunt in conducerea Partidului Democrat Liberal si, din pacate, am avut ieri si surpriza neplacuta de a-i vedea razand la Congresul PNL. Venisera in vizita sau in inspectie, nu stiu cum sa zic. Eu nu pot sa stau in acelasi partid cu acesti oameni care au batjocorit pensionari, profesori, medici, oameni bolnavi, sa ne aducem aminte cum ajunsesera sa moara oamenii la portile spitalelor si asa mai departe”, a declarat, duminica, deputatul Andrei Gerea.

De asemenea, el acuza modul in care s-a desfasurat Congresul PNL.”Cooperativa a functionat si s-a mers pana acolo incat delegatiile la acest congres au fost facute pe spranceana. Am exemplul Argesului, dar inteleg din discutiile cu colegii mei ca si in alte judete a fost aceeasi situatie, adica toti cei care au dat semne ca nu ar fi de acord cu fuziunea cu partidul Democrat liberal nu au fost delegati”, a mai spus deputatul de Arges.

Andrei Gerea a precizat ca se va alatura partidului pe care il va infiinta Calin Popescu Tariceanu si ca va sustine candidatura acestuia pentru presedintia Romaniei.

Deputatul de Bacau Nicu Marcu si-a anuntat si el demisia din PNL.”Am intrat in politica pentru ca am crezut in abordarea pe a promovat-o USL, formula de guvernare social-liberala, in care chiar cred pentru ca sunt profesor de economie. Daca lucrurile s-au intors asa, nu am ce sa caut in alta directie”, a declarat deputatul Nicu Marcu, duminica, precizand ca nu a participat la congresul PNL.

Marcu a mai spus ca se va implica in infiintarea noului partid promovat de Calin Popescu Tariceanu. ”Eu cred in el, pentru ca are o istorie de 25 de ani in Partidul Liberal si a si demonstrat ca poate sa faca ceva. A fost in structura guvernamentala pana la nivel de premier si s-a dovedit ca tara patru ani de zile a functionat foarte bine”, a adaugat deputatul.

Si deputatul de Giurgiu Viorel Teodorescu a confirmat ca va parasi PNL, nemultumit de fuziunea cu PDL, si se va inscrie in partidul pe care il va infiinia Tariceanu. ”Am fost nevoit sa trec la un nou partid liberal, am fost, sunt si voi ramane liberal, pentru a urmari aceste deziderate, sa scapam de acel PDL, acea guvernare, acel presedinte, care nu au adus nimic bun Romaniei. Incercam sa construim ceva astfel incat populatiei sa-i fie bine. Daca se va pune problema suspendarii (lui Traian Basescu - n.r.) noi vom vota pentru suspendare, daca nu, la finalul mandatului”, a afirmat Teodorescu.

La randul sau, deputatul de Prahova Sorin Teju a declarat ca va demisiona din PNL si se va alatura lui Calin Popescu Tariceanu. ”Vreau sa continui promovarea ideologiei in care cred si care ma reprezinta, ideologia liberala. Cu toate acestea, nu pot ignora votul pe care l-am primit din partea electoratului. Am fost candidat USL si consider ca nu pot nedreptati un segment considerabil de cetateni care au crezut in mine, nu-i pot nedreptati pe oamenii care mi-au fost alaturi. Asa ca imi anunt intentia de a demisiona din PNL din cauza incompatibilitatii dintre interesele partidului si interesele oamenilor din colegiul pe care il reprezint. Voi continua sa militez pentru doctrina liberala fiindu-i alaturi lui Calin Popescu Tariceanu”, a spus Teju.

Deputatul liberal de Mehedinti Viorel Palasca a declarat, duminica, ca intentioneaza si el sa demisioneze din PNL si sa se inscrie in partidul pe care il va infiinta Calin Popescu Tariceanu, fiind nemultumit de proiectul fuziunii PNL-PDL. ”Imi mentin pozitia de a fi impotriva fuziunii PNL-PDL, datorita votului primit in 2012, care a fost unul impotriva PDL. Nu inteleg ratiunea pentru care se face aceasta fuziune. Consider ca nu va duce la o intarire a PNL si a identitatii PNL, iar in aceste conditii iau in calcul sa plec din partid. Solutia cea mai buna pentru Romania in momentul de fata este ca presedintele Romaniei sa fie Calin Popescu Tariceanu pentru ca este un om cu o vasta experienta politica”, a spus Viorel Palasca.

El a precizat ca va face anuntul plecarii sale din PNL saptamana viitoare si ca se va afla langa Tariceanu in demersurile acestuia de infiintare a unui nou partid liberal.

Totodata, si-a anuntat plecarea din PNL si deputatul liberal de Prahova Nicolae Alexandri, fost secretar al PNL Prahova si fost presedinte al PNL Ploiesti pana in urma cu cateva zile, cand intreaga conducere a filialei municipale a fost dizolvata. ”Faptul ca Congresul a validat iesirea PNL din ALDE si intrarea in PPE, precum si faptul ca dupa cum ati vazut in ceea ce priveste pastrarea denumirii, identitatii, ducerea mai departe a adevaratului PNL nu s-a realizat, am decis sa parasesc Partidul National Liberal in zilele urmatoare. Ma voi alatura demersului de pastrare a identitatii liberalismului”, a declarat Nicolae Alexandri.

Bogdan Nica, fost secretar regional al PNL pentru regiunea Sud-Muntenia, a anuntat si el ca va demisiona din PNL. ”Nu cred ca mai are rost sa raman intr-un partid care deja si-a schimbat complet directia. Asa ca in cel mai scurt timp voi demisiona si voi contribui alaturi de alti colegi la construirea unui alt partid liberal in Romania”, a declarat, duminica, Bogdan Nica, care in 19 iunie a demisionat din toate functiile din partid, acuzand mascarada din PNL. Acesta a precizat ca la baza deciziei sale de a pleca din PNL stau mai multe motive.

”Motivele care m-au determinat sa iau aceasta decizie sunt mai multe. Este vorba despre modul in care de ceva timp incoace se iau deciziile in acest partid, modul in care s-a votat, cu biletele, lipsa totala de democratie, directia unde se duce acest partid, nu neaparat prin fuziunea cu PDL-ul, discursul basist pe care-l au cei care acum cateva luni de zile aveau cu totul si cu totul alte pozitii, rasucirile repetate. Am asistat si la revenirea revenirii lui Crin Antonescu… Toate acestea sunt lucruri pe care electoratul le va taxa si totusi cand esti in politica trebuie sa te indrepti catre electorat si nu catre anumite vedete vremelnice ale politicii”, a mai spus Bogdan Nica.

De asemenea, senatorul Daniel Barbu a precizat ca se afla intr-o ”perioada de reflectie” pentru cateva zile, pentru a se decide daca isi va prezenta sau nu demisia din PNL. Potrivit unor surse liberale, alti cativa parlamentari PNL ar urma sa paraseasca partidul in perioada urmatoare. Sambata, a anuntat ca demisioneaza din PNL deputatul Gratiela Gavrilescu, ea reclamand ca la Congres ”s-a votat dupa cum era aranjat si biletele au circulat” si precizand ca se va alatura partidului liberal pe care il va fonda Calin Popescu Tariceanu.

Fostul presedinte al PNL Calin Popescu Tariceanu a anuntat, vineri, printr-un comunicat, ca va intia imediat procedurile pentru infiintarea unui nou partid liberal si strangerea de semntari pentru inscrierea candidaturii sale la prezidentiale.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri