Premierul Victor Ponta a declarat ca nu l-a chemat niciodata pe seful Politiei Romane, Petre Toba, la Guvern pentru a se intalni cu fostul sef al Consiliului Judetean Mehedinti, Adrian Duicu.

"Nu, nu l-am chemat niciodata sa se intalneasca cu domnul Duicu si, de altfel, domnul Toba este un politist de mare valoare. Cred ca prima data a fost numit in functie chiar de domnul Oprea atunci cand era ministru si a fost si a declarat adevarul atunci cand a fost chemat de procurori", a spus Ponta intrebat de presa daca pe Toba l-a chemat la Guvern pentru probleme legate de Politia Romana sau de Duicu, relateaza Mediafax.

Procurorii DNA arata, intr-un referat in cazul Duicu, ca seful Politiei Romane, Petre Toba, s-a prezentat la Guvern, la solicitarea premierului Victor Ponta, pentru a discuta cu fostul sef al CJ Mehedinti, DNA invocand ca proba declaratia lui Toba, fara a reda insa afirmatiile acestuia.
Procurorii DNA spun, in referatul din 27 iunie pentru prelungirea arestarii lui Adrian Duicu, fostul sef al CJ Mehedinti, ca Petre Toba, s-a prezentat la Guvern, pe 13 iunie, la solicitarea premierului Victor Ponta, pentru a discuta cu Duicu.

Procurorii DNA precizeaza ca "mai multe persoane au fost audiate in calitate de martor si au fost solicitate inscrisuri de la mai multe institutii, mijloacele de proba astfel administrate confirmand situatia de fapt". In acest sens, ei mentioneaza, printre altele, "declaratia martorului Toba Petre, inspectorul general al Politiei Romane, din care rezulta faptul ca s-a intalnit cu inculpatul Duicu Ioan-Adrian in sediul Guvernului, prilej cu care acesta din urma a facut 'aprecieri pozitive' la adresa inculpatului Ponea Constantin Stefan (fostul sef al Politiei Mehedinti, n.r.)".

Potrivit referatului DNA citat, la data de 20 martie 2013 fostul sef al Consiliului Judetean (CJ) Mejedinti i-a cerut lui Doru Dumitrescu, la acea data adjunct al secretarului de stat in cadrul Ministerului Afacerilor Interne, sef al Departamentului de Ordine Publica in cadrul aceluiasi minister, sa discute cu Petre Toba in sensul de a obtine promovarea lui Stefan Ponea, seful Inspectoratului de Politie al Judetului (IPJ) Mehedinti la data faptelor, intr-o functie de conducere in cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR).

Citeste si:
DNA desfasoara o ancheta in cazul unei fraude de MIL. euro
DNA desfasoara o ancheta in...

Cei doi au purtat o alta discutie pe aceeasi tema si pe 3 aprilie 2013, stabilind sa se intalneasca si sa discute in ziua urmatoare, discutie la care urma sa participe si Ponea. La data de 11 iunie 2013, Duicu ii comunica lui Dumitrescu ca, pe data de 13 iunie 2013, intentioneaza sa mearga la premier: "Ma duc la premier dimineata si o sa-l pun si pe premier sa sune, ca eu vreau sa-l stabilizez pe acesta bine acia", se arata in referat.

La data de 13 iunie 2013, Duicu s-a deplasat la Bucuresti, fara a fi insotit insa de seful de atunci al IPJ Mehedinti, spun procurorii. "Aici, de la cabinetul prim-ministrului, l-a sunat pe numitul Ponea Constantin Stefan, transmitandu-i ca la premier se afla ministrul afacerilor interne. Apoi, numitul Duicu Ioan-Adrian i-a transmis lui Ponea Constantin Stefan un SMS, transmitandu-i ca prim-ministrul l-a chemat pe Toba Petre la Guvern. La solicitarea prim-ministrului, numitul Toba Petre s-a prezentat la Guvern, prilej cu care aici s-a intalnit cu numitul Duicu Ioan-Adrian, care i-a solicitat mentinerea temporara a numitului Ponea Constantin Stefan in functia detinuta si promovarea sa ulterioara in functia de director adjunct al Directiei Ordine Publica, solicitare cu care numitul Toba Petre s-a aratat de acord", se arata in referatul procurorilor.

Acestia mai spun ca, in aceste imprejurari, fostul sef al CJ Mehedinti, folosindu-se de autoritatea conferita de pozitia sa in cadrul Partidului Social Democrat, a obtinut folosul pe care i-l promisese fostului sef al politiei judetene. "Apoi, numitul Duicu Ioan-Adrian l-a sunat pe numitul Ponea Constantin Stefan, comunicandu-i rezultatul intalnirii avute cu Toba Petre: 'tie ti-a rezervat director adjunct la Ordine Publica si-l tine pana te hotarasti tu sa pleci de-acolo si i-am spus: nu pleaca acum de aicea…stia subiectul de ea, ca vrea sa vina la Parchetul General, ca la DNA a avut o problema si n-a pus-o acolo…deci e absolut ok, o sa urmeze treaba aia cat de curand; cealalta zic; ceea ce te intereseaza cel mai mult'", se mai spune in referat.

Procurorii noteaza ca, in acest fel, Duicu i-a transmis lui Ponea ca, in viitor, acesta va obtine si folosul vizat pentru sotia acestuia, Elisabeta Ponea, respectiv ocuparea unei functii de conducere in cadrul unei structuri de parchet din Bucuresti. Cu privire la aceeasi intalnire, Duicu i-a transmis si lui Doru Dumitrescu: "l-a chemat acolo seful al mare, l-a chemat acolo la Guvern; si a venit acolo; ok", se mai spune in referat.

Citeste si:
Este anul 2025, se comemoreaza 10 ani de la Colectiv
Este anul 2025, se...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Trafic de influenta din biroul premierului: Noi detalii in cazul Duicu