Deputatul Daniel Chitoiu a anuntat ca si-a dat demisia din PNL deoarece este nemultumit de deciziile luate la nivelul Congresului PNL, prin care s-a decis afilierea la PPE si fuziunea cu PDL, sustinand ca partidul este "stapanit de haos" si a devenit un teren de batalie intre Antonescu si Iohannis.

"Prin decizia de a demisiona din PNL raman consecvent crezului meu liberal, raman fidel valorilor si principiilor liberale. Nu pot sa raman indiferent la modul in care s-a ajuns sa se faca politica in PNL, o politica in care se incearca pacalirea membrilor PNL de catre conducere prin tot felul de decizii impuse si aranjate de cateva grupulete care isi impart puterea in partid", sustine Chitoiu, potrivit Mediafax.

El considera ca, de fapt, Congresul PNL ar fi reprezentat "consfintirea tradarii electoratului liberal si a membrilor care au crezut pana in ultima clipa ca partidul nu se va dezice de istoria sa si de valorile liberalismului, pe care le-a reprezentat in Romania de-a lungul a 139 de ani".
Deputatul sustine ca prin demisia sa ramane consecvent "crezului liberal", precizand ca decizia de afiliere la PPE si parasirea ALDE de catre PNL este contrara naturii politice a formatiunii liberale.

"PNL este un partid stapanit de haos, un partid in degringolada, un teren de batalie intre grupurile lui Antonescu si Iohannis. Este de-a dreptul penibil modul in care se joaca alba-neagra cu candidatul la alegerile prezidentiale, cu vointa a mii de membri PNL. Acest mod de a face politica este o jignire adusa fiecarui liberal din tara si fiecarui membru care crede in principiile liberalismului. Numai de partid liberal si democratic nu mai putem vorbi acum la PNL", a mai spus Chitoiu. El precizeaza ca drumul fuziunii PNL-PDL "nu poate duce decat intr-o fundatura, tradand electoratul si liberalii din Romania".

"Chiar daca se anunta drept o mare victorie, pastrarea numelui de PNL nu face altceva decat sa transforme partidul intr-o masina de curatat imaginea membrilor PDL, grav afectata dupa o guvernare dezastruoasa. PNL dezerteaza de la valorile si principiile liberale pentru a-i fi servit pe tava lui Basescu si apropiatilor sai din PDL", mai sustine deputatul. Sase deputati liberali, intre care Andrei Gerea, au anuntat ca demisioneaza din PNL si trec la formatiunea pe care o va infiinta Calin Popescu Tariceanu, acestia declarand pentru MEDIAFAX ca sunt nemultumiti de fuziunea cu PDL si de modul in care s-a desfasurat congresul partidului.

Citeste si:
Orban anunta ca in viitorul guvern vor fi cel mult 16 ministere
Ludovic Orban: Prioritatea...

Cei sase deputati care demisioneaza din PNL sunt: Andrei Gerea, Nicu Marcu, Viorel Teodorescu, Sorin Teju, Viorel Palasca si Nicolae Alexandri. De asemenea, a anuntat ca paraseste PNL si Bogdan Nica, fost secretar regional al PNL pentru regiunea Sud-Muntenia. Sambata, a anuntat ca demisioneaza din PNL deputatul Gratiela Gavrilescu, ea reclamand ca la Congres "s-a votat dupa cum era aranjat si biletele au circulat" si precizand ca se va alatura partidului liberal pe care il va fonda Calin Popescu Tariceanu.

Fostul presedinte al PNL Calin Popescu Tariceanu a anuntat, vineri, printr-un comunicat, ca va intia imediat procedurile pentru infiintarea unui nou partid liberal si strangerea de semntari pentru inscrierea candidaturii sale la prezidentiale.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Cum va arata structura noului guvern PNL: ministerele care dispar