"In primul rand, imi pare rau pentru bucuresteni, pentru ca noi le-am cerut votul pentru Sorin Oprescu primar general, pentru primarii nostri de sector si pentru majoritatea USL. Acum, Blaga cu Iohannis au schimbat acest vot si parerea mea este ca asta nu va duce decat la un blocaj pentru Bucuresti si pentru toate unitatile administrativ-teritoriale, unde tandemul Blaga-Iohannis au schimbat vointa oamenilor exprimata la vot", a spus Ponta, potrivit Mediafax.

El a aratat ca PSD se afla in opozitie in Bucuresti si in majoritatea oraselor la nivel administrativ local.

"Mi-e teama ca blocajul intre primarul general, votat de oameni cu o majoritate uriasa, si niste consilieri care, sincer, cred ca habar nu are nimeni cine sunt si cu ce se ocupa decat ca fac niste majoritati conjucturale va bloca Bucurestiul", a adaugat Ponta, amintind ca a mai existat o astfel de situatie in perioada 2000-2004.

Citeste si:

In intervalul 2000-2004, primar general era insa Traian Basescu (PSD), iar majoritatea consilierilor PSD din Consiliul General al Municipiului Bucuresti s-a opus la numeroase proiecte ale acestuia.

Consiliul General al Municipiului Bucuresti are, de luni, o noua majoritate, formata din reprezentantii PNL si PDL, plus trei consilieri de la PPDD cu care, potrivit consilierului Mircea Raicu (PDL), s-a discutat "ca persoane fizice". Noua majoritate a fost alcatuita cu prilejul sedintei de indata in care au fost alesi noii viceprimari ai Capitalei.