Premierul Victor Ponta a declarat, la CNN Londra, ca de cand a preluat functia de prim-ministru, a asigurat stabilitate si predictibilitate pentru mediul de afaceri, precizand ca politica este un "sport sangeros" in Romania, dar nu numai in aceasta tara.

Intrebat ce se intampla cu reformele din Romania, avand in vedere ca politica romaneasca este un "sport sangeros", cu dispute intre partide si scandaluri legate inclusiv de presedinte, care afecteaza si economia, si ce fac autoritatile pentru a se ridica la nivelul asteptarilor romanilor si ale Europei, Ponta a admis ca politica autohtona poate fi astfel caracterizata, dar nu ca un fapt singular, noteaza Mediafax.

"Aveti dreptate, politica este un sport sangeros in Romania, dar nu numai in tara noastra. Important este ca in ultimii doi ani, de cand am preluat functia de prim-ministru, am asigurat stabilitate si predictibilitate pentru mediul de afaceri, iar raspunsul a fost mai bun decat ne-am asteptat", a spus Ponta, facand referire la cresterea economica.

El a aratat ca o mare atentie este acordata si reformelor structurale si a vorbit despre introducerea managementului profesionist in toate companiile de stat. Premierul a apreciat ca ultimele cifre ale economiei, legate de cresterea economica si somaj, creeaza sperante ca nu doar Romania, ci si aproape toti ceilalti noi membri ai Uniunii Europene din estul continentului sunt mai bine pregatiti acum pentru toate provocarile viitoare, in special din sectorul energetic, generate de proasta relatie actuala dintre UE si Rusia.

Seful Guvernului se afla la Londra, unde a deschis, vineri dimineata, bursa din Londra, unde incep sa fie tranzactionate certificatele globale de depozit (GDR) denominate in dolari alocate in oferta publica initiala la Electrica.

Citeste si:
Dancila: Dezvoltarea unei tari se raporteaza si la nivelul de educatie
"Revelatia" Vioricai Dancila:...

Sursa foto: Youtube

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si