Ministrul Culturii, vicepremierul Kelemen Hunor, a anuntat, luni, ca a stabilit cu Victor Ponta, in urma unei intalniri, retragerea din functii incepand cu 1 august. Acesta a adaugat ca pana atunci se va ocupa de problemele curente ale ministerului si de rectificarea bugetara.

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, luni, dupa intalnirea cu premierul Victor Ponta, ca UDMR va stabili pana la 1 august si numele succesorului sau in functia de ministru al Culturii si vicepremier, noteaza Mediafax. "Am avut, luni, o intalnire cu premierul Victor Ponta si am stabilit ca plecarea mea din Guvern sa aiba loc incepand cu data de 1 august. Pana atunci ma voi ocupa de problemele curente ale Ministerului Culturii si de rectificarea bugetara care va avea loc. Pana la 1 august, UDMR urmeaza sa stabileasca si numele succesorului meu in functia de ministrul al Culturii si vicepremier", a spus Kelemen.

Potrivit acestuia, in cadrul intalnirii cu Ponta s-a stabilit si echipa de negociere a UDMR in cadrul coalitiei guvernamentale. "Din echipa de negociere a UDMR fac parte eu, apoi e vicepresedintele politic, Borbely Laszlo, si liderii celor doua grupuri parlamentare ale UDMR din Senat si Camera Deputatilor", a adaugat Kelemen.
Kelemen Hunor, care la sfarsitul saptamanii trecute a anuntat ca va demisiona din functia de vicepremier si din cea de ministru al Culturii, a mers, luni dimineata, la sediul Guvernului, pentru o discutie cu premierul Victor Ponta.

La finalul discutiei, surse oficiale precizau ca liderul UDMR l-a anuntat pe premier ca isi va depune demisia in prima zi a lunii august. Kelemen Hunor anunta, vineri, ca UDMR va ramane la guvernare, dar el se va retrage din functia de vicepremier si din cea de ministru al Culturii. El preciza ca luni dimineata se va intalni cu premierul Victor Ponta pentru a stabili cand este momentul oportun sa demisioneze, pentru ca exista aspecte administrative care trebuie rezolvate.

"Voi discuta cu premierul, lucrurile trebuie facute la timp, nu trebuie acum sa avansam nume. Portofoliul Culturii ramane la UDMR", afirma Kelemen Hunor. Decizia de a demisiona din Guvern a fost luata in Consiliul Permanent al UDMR, care a fost convocat in contextul in care Executivul s-a alaturat CE intr-un proces privind o initiativa cetateneasca sustinuta de UDMR.

Citeste si:
Ponta preia conducerea interimara la Ministerul Culturii
Ponta preia interimatul la...

Kelemen Hunor anunta, totodata, ca a ajuns la un compromis cu premierul Victor Ponta, astfel ca initiativa cetateneasca privind minoritatile sa fie dezbatuta in comisiile parlamentare, in toamna, iar pana la finalizarea dezbaterilor Romania sa nu trimita noi documente la CJUE. Liderul UDMR preciza ca miercurea trecuta a avut mai multe discutii cu premierul Victor Ponta, ajungand inca de atunci la "o solutie, la un compromis".


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si