Premierul Victor Ponta a sustinut ca nu termenul "MTO" invocat de presedintele Traian Basescu in discutia de luni, de la Cotroceni, i-a creat probleme de intelegere, ci accentul in limba engleza al presedintelui, adaugand ca el cunoaste exact care sunt obligatiile Romaniei.

Pseudo-lectia de economie de la Cotroceni: acesti roubinisti care ne conduc

Premierul a afirmat ca, in discutia de luni de la Cotroceni, presedintele Traian Basescu facea confuzii grave intre PIB procentuale de reducere a CAS, intre cat este produsul intern brut al Romaniei si care este influenta, concluzia sa fiind ca presedintele nu cunoaste abecedarul fiscal-bugetar si nu era cazul ca el sa ii predea acestuia o lectie.

La remarca presei ca MTO-ul invocat de Basescu l-a bagat insa putin "in ceata", Ponta a replicat ca accentul lui Basescu in limba engleza este cel care il baga totdeauna "in ceata".

"Stiam foarte bine care sunt obligatiile asumate de Romania prin Tratatul pe care Basescu l-a semnat, dupa parerea mea, impotriva intereselor Romaniei, insa limba engleza a domniei sale ma duce intotdeauna in confuzie, recunosc. Poate nu stiu eu destul de bine engleza sau poate are dansul un accent special", a afirmat Ponta, potrivit Mediafax.

Intrebat in continuare de jurnalisti daca poate defini MTO-ul, Ponta a raspuns, plecand, ca poate sa puna exact care sunt obligatiile Romaniei in baza Tratatului de Stabilitate si Crestere Economica.

Presedintele Traian Basescu i-a spus, luni, premierului Victor Ponta, ca ar fi "unfair" sa intre in alegeri fara sa trimita bugetul pe 2015 la Parlament, ca un comentariu la afirmatia lui Ponta ca, atunci cand va trece de Parlament, bugetul va veni la el sau al noul presedinte al tarii.
La afirmatia presedintelui Basescu potrivit careia Romania mai are de acoperit si MTO (Medium Term Objective - Obiectiv bugetar pe termen mediu, n.r.), premierul Ponta a intrebat mai intai "Poftiti ?", iar dupa ce presedintele Basescu a reluat ca mai exista si MTO-ul, care mai inseamna vreo 6 miliarde, 5, 6 miliarde, Ponta a raspuns: "O sa lucram la toate".

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri