Proiectul de lege pentru reducerea CAS a fost retrimis in Parlament pentru a fi votat din nou. Dupa acest vot, presedintele Traian Basesci va fi obligat sa promulge legea sau sa atace actul la Curtea Constitutionala, ceea ce ar amana masura pana in 2015, sustine premierul Victor Ponta.

El a afirmat insa in acelasi timp ca, de la 1 ianuarie 2015, data de la care presedintele a propus aplicarea masurii, Basescu poate face cel mult "niste ani de inchisoare", deoarece nu va mai fi presedinte la acel moment. "S-a exprimat gresit si vreau sa pun la punct acest lucru, a zis ca vedem, poate facem de la 1 ianuarie. Domnul Basescu de la 1 ianuarie cel mult poate sa faca niste ani inchisoare, in niciun caz nu mai poate sa faca reduceri de CAS sau sa promulge legi pentru ca nu va mai fi presedintele Romaniei", a spus Ponta la Antena 3. Premierul a mai aratat ca, prin refuzul de a promulga reducerea CAS, presedintele Basescu loveste in intreprinzatori, noteaza Mediafax.

Presedintele Traian Basescu a anuntat, miercuri, ca solicita Parlamentului reexaminarea legii pentru reducerea contributiilor de asigurari sociale, "din punct de vedere al oportunitatii".

El a aratat ca o reducere a CAS este o masura buna, pe care o sustine, insa are rezerve legate de sustenabilitatea masurii, asfel incat cererea de rexaminare a legii, trimisa Parlamentului, nu are modificari pe text, ci doar referiri la oportunitatea legii.

Traian Basescu a mentionat ca nu doreste se se aseze intr-o disputa cu Guvernul, ca legea de reducere a CAS la angajator poate fi aplicata din 1 ianuarie 2015, nu din octombrie acest an, iar Guvernul ar trebui sa astepte misiunea FMI, dar si finalizarea bugetului pe 2015, adaugand ca nu vede de ce este "aceasta graba".

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri