Presedintele PSD, Victor Ponta va solicita, marti, membrilor social-democrati reuniti la Craiova, intr-o sedinta a Consiliului National largit, sprijinul pentru a candida la alegerile prezidentiale din acest an. Candidatura efectiva urmeaza sa fie validata de Congresul partidului, organizat in septembrie.

"Voi candida. Asta este ceea ce voi cere pe 29, marti, in cadrul PSD, pentru ca am deja sprijinul oficializat al PC si al UNPR. Voi cere sprijinul pentru candudatura, dupa care in septembrie avem nevoie de un congres", a anuntat Victor Ponta, in urma cu o saptamana, in cadrul unui interviu, potrivit Mediafax.

Aceasta declaratie este prima in care Ponta anunta public intentia de a candida, el evitand in mod ostentativ sa se pronunte oficial pe aceasta tema. Ponta a fost cel care, tot in urma cu o saptamana, la Calarasi, a devoalat si semnificatia zilei de 29 iulie, cand va avea loc Consiliul National al PSD de la Craiova, el aratand ca pe 29 iulie 2014 se implinesc doi ani de la referendumul national de demitere a lui Traian Basescu.

Vreau sa aduceti aminte oamenilor ca 29 iulie 2012 e ziua in care romanii l-au demis pe Traian Basescu

"Pe 29, saptamana viitoare, va astept pe toti sa avem o reuniune a partidului la nivel national in care sa transmitem catre toti colegii nostri si ceea ce incerc sa va transmit in aceasta seara -vreau sa aduceti aminte oamenilor ca 29 iulie 2012 e ziua in care romanii l-au demis pe Traian Basescu, e ziua in care vointa romanilor a fost neglijata chiar de Traian Basescu. Imi pare rau de acesti doi ani pe care i-am pierdut pentru tara, dar sunt absolut convins ca pe 16 noiembrie, cu sprijinul dumneavostra, cu sprijinul oamenilor din Calarasi, o sa facem in sfarsit dreptate pana la capat", a spus Ponta, la Calarasi.

Initial, in discutiile informale, fusese avansata data de 1 august pentru convocarea Consiliul National. Aceasta a fost insa schimbata ulterior cu data de 29 iulie, avand in vedere semnificatia sa deosebita. Tot la Calarasi, in urma cu o saptamana, Ponta a vorbit pentru prima data in public despre candidatura sa la prezidentiale.

Intentia de a da functia de premier pe cea de presedinte

"Sper insa, cu sprijinul dumneavostra si al romanilor, la anul, sa ne reintalnim ca presedinte al Romaniei. Insa, mai e mult pana acolo. Mai e mult pana acolo", a spus Ponta, in aplauzele delegatilor PSD Calarasi, care au scandat "Ponta presedinte!".

La Consiliul National al PSD, care se va desfasura in Sala Polivalenta, vor participa 6.000 de social-democrati, veniti din toata tara, fiecare filiala judeteana urmand sa trimita la Craiova cate 150 de reprezentanti. Reuniunea e programata sa se desfasoare pe parcursul a doua ore, in care vor tine discursuri primarul Craiovei, vicepresedinte al PSD, Lia Olguta Vasilescu, dar si presedintii PC si UNPR, Daniel Constantin si Gabriel Oprea. Social-democratilor reuniti la Craiova li se va adresa si Liviu Dragnea, presedinte executiv al PSD si sef al campaniei lui Victor Ponta. Reuniunea va fi incheiata de discursul lui Victor Ponta.

La inceputul lunii iulie, la Orastie, Comitetul Executiv National (CExN) al PSD, reunit in sedinta informala, a stabilit ca partidul va avea un singur candidat la functia de presedinte al Romaniei, in persoana lui Victor Ponta, potrivit informatiilor neasumate oficial de liderii partidului. Presedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, la Orastie, ca social-democratii cu care a vorbit doresc ca Victor Ponta sa candideze la prezidentiale, fara a mai organiza alegeri interne in partid pentru desemnarea candidatului.

Dupa ce Consiliul National al PSD il va desemna pe Victor Ponta, in mod oficial, drept candidat la alegerile prezidentiale, va fi convocat si Congresul PSD, la inceputul lunii septembrie, pentru a valida candidatura.
Cele patru sondaje de opinie date publicitatii in luna iulie arata ca diferenta dintre Victor Ponta si Klaus Iohannis, primii doi clasati in preferintele electoratului, este de aproximativ zece procente in favoarea lui Ponta, ceilalti potentiali candidati la prezidensiale aflandu-se la distanta mare fata de acestia.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri