Seful PSD Dolf, Claudiu Manda, care va fi propus de Victor Ponta ca ministru delegat al Bugetului, este deputat la al treilea mandat si a absolvit cursurile Universitatii din Craiova, Facultatea de Stiinte Economice - Sectia Contabilitate, iar in 2009 devine doctorand in management al Universitatii Valahia din Targoviste.

Claudiu Manda, in varsta de 39 de ani, s-a nascut la Craiova, la 20 decembrie 1975, este casatorit si are un copil. Potrivit informatiilor de pe site-ul personal, Manda a urmat cursurile Universitatii din Craiova, Facultatea de Stiinte Economice, Sectia Contabilitate si Informatica de Gestiune, iar in 1999 a devenit "cel mai tanar expert contabil atestat din cadrul Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania". In 2009 devine doctorand in management al Universitatii de Stat Valahia din Targoviste, informeaza Mediafax.

De asemenea, avand gradul de sublocotenent in rezerva, in 2005 Claudiu Manda a absolvit Colegiului National de Aparare. Manda este la al treilea mandat de deputat, el fiind din 2004 membru al Comisiei pentru buget, finante si banci, unde detine in prezent si functia de vicepresedinte.

Claudiu Manda a fost intre 2004-2008 si seful grupului parlamentar de prietenie romano-indoneziana. Anterior anului 2004, cand a obtinut primul mandat de parlamentar, a fost director adjunct cu probleme de tineret in cadrul Directiei pentru Tineret si Sport al judetului Dolj (2001-2003) si director al Casei de Cultura a Studentilor Craiova (2003-2004).

Secretar in cadrul unei organizatii conduse de Victor Ponta

El a fost, de asemenea, intre 2000 si 2004, consilier local in CL al municipiului Craiova. Claudiu Manda a fost, intre 2004-2006, secretar general al Tineretului Social Democrat, organizatie condusa in acea perioada de Victor Ponta (2002-2006).

Manda a ocupat, in perioada 2001-2003, functia de vicepresedinte al PSD Craiova, in 2007 a devenit vicepresedinte al PSD Dolj, iar un an mai tarziu, in 2008, presedinte executiv al PSD Dolj. In aprilie 2013, Claudiu Manda a fost ales presedinte al PSD Dolj, el fiind singurul candidat.

Sa impartim si saracia, sa nu ne mai certam cum sa impartim functiile

"Sunt un om de echipa si nu am ranchiuna fata de nimeni. (...) Atunci cand promit, bazati-va pe cuvantul meu. (...) Mi-as dori ca de acum incolo sa ne dam mana, sa nu ne mai certam, sa impartim si saracia, sa nu ne mai certam cum sa impartim functiile", a afirmat atunci Claudiu Manda, la Conferinta Judeteana a PSD Dolj.

Manda a fost sustinut la sefia filialei de primarul Craiovei, Lia Olguta Vasilescu, si presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea. "Il sustin pe Claudiu Manda pentru ca el si Valeriu Zgonea au fost primii care m-au sustinut pe mine. Nu stiu cati organizatori mai are PSD la nivel national, dar spun ca cele mai mari scoruri la alegerile parlamentare le-a avut Claudiu Manda", a declarat la acel moment Lia Olguta Vasilescu.

Un produs al PSD Dolj, sustinut de Valeriu Zgonea

Valeriu Zgonea a spus ca Manda este "un produs 100% al comunitatii PSD Dolj" si ca odata cu obtinerea functiei de presedinte vin si "obligatiile". "Claudiu Manda este un produs 100% al comunitatii PSD Dolj. Este la al treilea mandat, un parlamentar tanar, s-a antrenat mult, acum trebuie sa demonstreze celor care ne-au votat ca se poate trai bine si in Dolj, ca suntem o voce distincta. Este un tanar care a luptat pentru fiecare etapa a vietii sale, dar vin obligatiile. El va castiga o functie politica, va trebui sa aiba un dialog, intre presedintele CJ Dolj, cel mai important om pe care il avem, cu rezultate politice si administrative, si primarul Craiovei, Lia Olguta Vasilescu. Eu am incredere in Claudiu Manda asa cum am incredere si in Lia Olguta Vasilescu", a spus si Valeriu Zgonea.

Potrivit ultimei declaratii de avere publicate pe site-ul Camerei Deputatilor, Manda detine, in comuna doljeana Varvoru de Jos, un teren intravilan de 1375 de metri patrati, in cota parte 1/2, precum si o casa de vacanta, de 84 de metri patrati, tot in cota parte de 1/2, dobandite in 2001 prin cumparare. De asemenea, el mentioneaza ca are, la Calafat, un teren intravilan de 910 metri partati si o casa de locuit de 310 metri patrati, dobandite prin cumparare in 1998, iar, in comuna Malu Mare, un teren intravilan de 1045 de metri patrati si o casa de locuit de 230 metri patrati, dobandite in 2011 prin cumparare.

La capitolul bunuri instrainate in ultimele 12 luni, acesta noteaza vanzarea unui teren in Filiasi, in valoare de 5.000 de euro. Claudiu Manda a trecut in declaratia de avere si doua imprumuturi acordate in nume personal - SC Bogti Food SRL - 25.000 lei si SC Imoband Oltenia SRL - 146.750 lei.

La capitolul venituri realizate in ultimul an fiscal incheiat, el mentioneaza salariul si diurna de la Parlament - 80.322 lei, salariul de la Universitatea Spiru Haret - 2.084 lei, precum si veniturile salariale ale sotiei, de 74.400 lei, de la Spitalul de Boli Infectioase Craiova.

Claudiu Manda este finul lui Valeriu Zgonea. De altfel, intr-o sedinta a Camerei Deputatilor din 26 iunie 2013, dupa ce Valeriu Zgonea, presedintele forului legislativ, i-a acordat cuvantul, Claudiu Manda a spus la inceputul interventiei in plen: "Multumesc, nasule!". Ulterior, acesta a mentionat, pe hol, potrivit presei: ”Pai nu-i normal sa-i spun asa daca el m-a cununat?”. Ambii sunt deputati de Dolj.

Pe site-ul personal al lui Claudiu Manda se mai arata ca una dintre pasiunile sale este motociclismul si ca "traieste intens fiecare meci al iubirii alb-albastre Universitatea Craiova, dar ar incerca si parasutism sau conducerea ambarcatiunilor cu motor".

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri