Legea amnistiei, un proiect special pentru cei care sunt obligati sa restituie formele de ajutor primite de la stat

Legea amnistiei, proiect fiscal, va fi aplicata pentru persoanele care beneficiat de anumite forme de sprijin si sunt obligate acum sa restituie banii.

Legea privind amnistia va fi aplicata pentru acele persoane care au beneficiat de diverse forme de sprijin, pensii sau indemnizatii pentru mame si sunt obligate acum, din cauza unor erori administrative, sa restituie bani, a declarat premierul Ponta, precizand ca este o amnistie fiscala, nu penala, potrivit Mediafax.
"In proiectul de lege se va spune foarte clar: ce nereguli s-au facut pana la ziua adoptarii legii intra sub amnistie, cine greseste de acum incolo plateste. Sub incidenta legii vor intra toate acele persoane care au beneficiat de diverse forme de sprijin - fie pensii, fie cum au fost indemnizatiile pentru mame - in care, din erori - vorbesc de partea administrativa, partea penala nu intra la Guvern - trebuie sa dea niste bani inapoi", a spus Ponta.

Intrebat de presa daca pensionarii vor beneficia de amnistie indiferent daca au dat mita sau nu pentru a primi pensii, Ponta a precizat ca nu trebuie facuta o confuzie intre amnistia fiscala si cea penala. Joi, premierul Ponta a anuntat ca Guvernul va aproba un proiect de lege pentru amnistia pensionarilor care trebuie sa returneze statului o parte din banii incasati anterior, Ponta cerand ministrului Muncii sa elaboreze un astfel de act pentru a nu se mai ajunge in situatia in care acestia sa se sinucida si spunand ca acesti pensionari "probabil au gresit", dar nu au facut-o "pentru a se imbogati".

In ultimele zile au fost relatate cazuri de pensionari care s-au sinucis de teama ca vor fi obligati sa dea inapoi banii pe care ii primisera ilegal timp de cativa ani. Astfel, in ultima luna, cinci batrani s-au sinucis, speriati ca vor ajunge dupa gratii, din cauza anchetei Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) in dosarul pensiilor falsificate. In acelasi timp, mai multi medici, acuzati ca au eliberat ilegal decizii de pensionare, au fost trimisi in judecata pentru luare de mita.

Citeste si:
Amnistia si Gratierea. OUG ar putea fi adoptata in 19 decembrie
Amnistia si Gratierea....

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri