Iohannis despre PLR: Corpul electoral e sanatos, respinge de fiecare data aceste defectiuni politice

Liderul PNL, Klaus Iohannis, declara, in contextul lansarii partidului lui Tariceanu, ca au mai existat incercari de a dezbina partide mari, insa corpul electoral este sanatos si respinge de fiecare data aceste defectiuni politice, adaugand ca un vot pentru Tariceanu e, de fapt, un vot pentru Ponta.

"Astazi, constat ca mirajul stipendiilor este mai puternic decat chibzuinta principiilor. In conditiile in care domnul Calin Popescu Tariceanu insista sa mearga pe un drum care il duce tot mai departe de liberalism, despartirea definitiva a domniei sale de orice radacini liberale este inevitabila", sustine Klaus Iohannis intr-un comunicat remis, vineri, agentiei Mediafax.

Liderul PNL afirma ca nu poate decat sa deplanga ”lipsa de discernamant a unui fost presedinte al PNL care se lasa antrenat in jocul premierului”.”Frica PSD si a lui Victor Ponta de marele Partid National Liberal si de candidatul la prezidentiale al dreptei unite ii determina sa recurga la aceleasi trucuri vechi”, continua Iohannis.

El mentioneaza ca pe scena politica din Romania au mai existat incercari de a dezbina partide mari prin incurajarea disidentelor. ”Din fericire, corpul electoral este sanatos si respinge de fiecare data aceste defectiuni politice. Sunt convins ca la fel se va intampla si la finalul acestui an, cand romanii vor alege cu mult discernamant si vor sanctiona tradarile. Le transmit tuturor romanilor de buna credinta sa nu aiba nicio indoiala ca un vot pentru Calin Popescu Tariceanu este, in realitate, un vot pentru Victor Ponta", incheie liderul PNL, scrie Mediafax.

Congresul Partidului Liberal Reformator (PLR), constituit in jurul lui Calin Popescu Tariceanu, a inceput, vineri, la Palatul Parlamentului, cu un spectacol de laser, lumini si fum artificial, care s-a incheiat cu conturarea siglei formatiunii, o pasare. La deschiderea lucrarilor Congresului Partidului Liberal Reformator participa liderii PSD, UNPR si PC, Victor Ponta, Gabriel Oprea si, respectiv Daniel Constantin.

Citeste si:
Iohannis cere reexaminarea legii privind organizarea alegerilor...
Iohannis cere reexaminarea...

In debutul congresului a fost intonat imnul national, respectiv doar prima si a treia strofa, fiind omisa a doua strofa, care contine sintagma ”un nume de Traian”. La congresul PLR, participa aproximativ 1.000 de persoane.

In prima zi a congresului va fi schimbat Statutul Partidului National al Mediului si numele acestui partid in Partidul Liberal Reformator, iar sambata va fi aleasa conducerea formatiunii.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri