Basescu: Nominalizarile de ministri sunt nepotrivite; asta nu inseamna ca le-am respins

Presedintele Traian Basescu a declarat, vineri, ca nominalizarile transmise de premier pentru functiile de ministru al Culturii si ministru delegat al Bugetului sunt "nepotrivite", precizand insa ca asta nu inseamna ca le-a respins.

"Eu le consider nepotrivite, ceea ce nu inseamna ca astazi le-am si respins", a spus seful statului, intr-o conferinta de presa sustinuta la Palatul Cotroceni. Premierul Victor Ponta a anuntat ca a transmis la Presedintie propunerile pentru numirea Rozaliei Biro in functia de ministru al Culturii si a lui Claudiu Manda in postul de ministru delegat pentru Buget, adaugand ca nu stie daca presedintele Traian Basescu este de acord cu aceste propuneri, potrivit Mediafax.

Joi seara, premierul Victor Ponta a anuntat, la Digi 24, ca vineri dimineata va trimite Presedintiei propunerile de numire a deputatului PSD Claudiu Manda, presedinte al PSD Dolj si vicepresedinte al comisiei de buget-finante, in functia de ministru delegat al Bugetului, si a senatorului UDMR Rozaliei Biro ca ministru al Culturii.

Kelemen Hunor a anuntat anterior ca la 1 august se va retrage din postul de ministru al Culturii si de vicepremier, urmand sa fie inlocuit cu Rozalia Biro, senator UDMR. Postul de ministru delegat pentru Buget, ocupat in prezent de Liviu Voinea, va fi vacantat deoarece Voinea urmeaza sa ocupe un post de viceguvernator la Banca Nationala.

Citeste si:
Traian Băsescu propune importarea vaccinului anti-COVID-19 din Rusia
Traian Băsescu propune...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri