"Specialistii sunt in ministere, sunt functionari publici, ei lucreaza de 5 ani, 10 ani, 20 ani in diverse ministere. Ministrii sunt oameni politici, care trebuie sa aiba raspundere politica, sa ia decizii pe baza a ceea ce le spun specialistii, altfel am numi- caz unic in lume - ca ministri numai functionari, ori ideea este ca un guvern cu sustinere si raspundere politica se bazeaza pe specialistii din ministere. Altfel, sigur, l-as fi pus pe Gherghina ministru de Finante, ca este cu siguranta omul care stie cel mai bine cum se fac bugete, dar nu e asta ideea unui guvern politic", a spus Ponta.

Presedintele Traian Basescu a declarat ca deputatul Claudiu Manda nu este potrivit pentru functia de ministru al Bugetului, deoarece experienta cea mai complexa a acestuia e legata de functia de director la Casa studentilor Craiova, unde singurul calcul economic e valoarea biletelor rupte. Seful statului a sustinut astfel ca nominalizarea facuta de Victor Ponta pentru functia de ministru al Bugetului este "nepotrivita".

Gheorghe Gherghina a fost eliberat, la cerere, din functia de secretar de stat in Ministerul Finantelor, postul fiind preluat de catre Daniela Pescaru, care lucreaza de mai multi ani in Ministerul Finantelor ca director general la Directia generala de programare bugetara. In luna iunie, Gherghina a fost votat ca membru in noul Consiliu de Administratie al Bancii Nationale.

Sursa foto: MediafaxFoto