Premierul Victor Ponta a argumentat nominalizarea lui Claudiu Manda pentru postul de ministru delegat la Bugetului prin faptul ca ministrii sunt doar oameni politici, iar specialistii din ministere sunt acei functionari care lucreaza de 5-20 ani in diverse ministere, scrie Mediafax.

"Specialistii sunt in ministere, sunt functionari publici, ei lucreaza de 5 ani, 10 ani, 20 ani in diverse ministere. Ministrii sunt oameni politici, care trebuie sa aiba raspundere politica, sa ia decizii pe baza a ceea ce le spun specialistii, altfel am numi- caz unic in lume - ca ministri numai functionari, ori ideea este ca un guvern cu sustinere si raspundere politica se bazeaza pe specialistii din ministere. Altfel, sigur, l-as fi pus pe Gherghina ministru de Finante, ca este cu siguranta omul care stie cel mai bine cum se fac bugete, dar nu e asta ideea unui guvern politic", a spus Ponta.

Presedintele Traian Basescu a declarat ca deputatul Claudiu Manda nu este potrivit pentru functia de ministru al Bugetului, deoarece experienta cea mai complexa a acestuia e legata de functia de director la Casa studentilor Craiova, unde singurul calcul economic e valoarea biletelor rupte. Seful statului a sustinut astfel ca nominalizarea facuta de Victor Ponta pentru functia de ministru al Bugetului este "nepotrivita".

Gheorghe Gherghina a fost eliberat, la cerere, din functia de secretar de stat in Ministerul Finantelor, postul fiind preluat de catre Daniela Pescaru, care lucreaza de mai multi ani in Ministerul Finantelor ca director general la Directia generala de programare bugetara. In luna iunie, Gherghina a fost votat ca membru in noul Consiliu de Administratie al Bancii Nationale.

Citeste si:
Ponta il ataca pe Cuc: TAROM, distrus de interlopi soiosi
Ponta il ataca pe Cuc: TAROM,...

Sursa foto: MediafaxFoto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Pro Romania nu va vota investirea Guvernului PNL