Calin Popescu-Tariceanu a declarat, sambata, in cadrul discursului tinut in fata Congresului PLR (Partidul Liberal Reformator), ca PNL este in acest moment departe de electoratul liberal si de romani si ca si-a parasit ideologia prin alierea cu "principalul adversar politic".

„Ceea ce nu au reușit sa faca comuniștii sau Securitatea, a reușit o mana de oameni. Azi PNL e departe de electoratul liberal, departe de romani, departea de onoarea, cinstea, curajul de care a dat dovada acest partid 139 de ani”, a spus Tariceanu, mentioneaza Mediafax.

El a menționat ca a asistat in cateva luni la cele mai multe tradari din perioada postdecembrista. „PNL a ieșit de la guvernare, a tradat mai bine de jumatate din electoratul roman, și-a parasit ideologia și s-a aliat in final cu principalul adversar politic”, a spus Tariceanu.

El a aratat ca au existat nenumarați traseiști politici in Romania ultimilor 25 de ani, dar ca mai rar a intalnit un astfel de traseism politic la un partid care avea o certa și emblematica ideologie. „Sunt mahnit pentru PNL, dar azi, pe de alta parte, sunt extrem de bucuros pentru ca acum cinci luni eram singur, anunțand un nou proiect politic, PLR”, a spus Tariceanu.

Potrivit lui Tariceanu, candidatura sa la președinția PLR, cat și a Romaniei, este o provocare pentru persoana sa, cat și pentru partid. Tariceanu a vorbit și despre proiectele sale de președinte și de țara.

Citeste si:
6 deputati PNL si-au dat demisia din partid si i se alatura lui...
6 deputati PNL si-au dat...

„Romania are nevoie de un nou proiect politic, de o noua viziune. Romania trebuie sa ajunga a șaptea putere a Europei”, a susținut Tariceanu. El a mai aratat ca este nevoie de o reforma a statului.

„Trebuie sa asiguram ca partid, și eu ca președinte, ca veți fi tratați corect de catre stat, de catre Guvern sau de catre patroni. Acesta este țelul meu, o bunastare bazata pe munca, pe efort, pregatire, profesionalism”, a spus Tariceanu. Sambata, in cea de a doua zi a Congresului Partidului Liberal Reformator (PLR), urmeaza sa fie aleascc conducerea formațiunii.

In prima zi a Congresului PLR a fost adoptat Statutul partidului. Vineri, la deschiderea lucrarilor Congresului PLR au participat liderii PSD, UNPR și PC, Victor Ponta, Gabriel Oprea și, respectiv, Daniel Constantin.

Citeste si:
Grupul ALDE din Camera Deputatilor, desfiintat oficial
Grupul ALDE din Camera...

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Daniel Chitoiu si-a dat demisia din PNL