Marian Sarbu, care a demisionat in luna iulie din postul de prim-vicepresedinte al Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) dupa ce judecatorii Curtii Constitutionale au hotarat ca numirea acestuia este neconstitutionala, a fost numit de Guvern in postul de consul general al Romaniei la Dubai.

Hotararea prin care Marian Sarbu este numit sef al consulatului general al Romaniei la Dubai, in Emiratele Arabe Unite, a fost aprobata de Guvern in ultima sedinta.

Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlatean, a argumentat, potrivit Mediafax, numirea prin faptul ca functia de consul general este una de reprezentare, iar Marian Sarbu este un foarte bun vorbitor al limbilor engleza si franceza, stie sa gestioneze relatiile internationale, avand in vedere ca a fost ministru de mai multe ori, si cunoaste modul in care trebuie reprezentate interesele statului.

Marian Sarbu a fost ministru al Muncii din partea PSD in Guvernul Nastase si ministru pentru acelasi portofoliu al Muncii, dar din partea UNPR, in Guvernul Boc.

Ulterior, el a condus Comisia de Supraveghere a Pensiilor Private, structura care a fost inglobata in Autoritatea de Supraveghere Financiara, si a fost membru neexecutiv in Consiliul ASF.

Citeste si:
Leonardo Badea a demisionat din functia de presedinte al ASF
Leonardo Badea a demisionat...

In 16 iunie, el a fost votat in functia de prim-vicepresedinte al ASF, dar judecatorii Curtii Constitutionale au decis ca numirea este neconstitutionala, deoarece nu are o experienta profesionala specifica pentru aceasta functie in ciuda faptului ca Marian Sarbu a fost ordonator principal de credite privind finantele publice. Judecatorii s-au pronuntat dupa ce au fost sesizati de PDL, care a reclamat ca Marian Sarbu nu ar avea experienta de minimum noua ani in domeniu, ceruta de lege.

In urma deciziei judecatorilor CC, Sarbu a demisionat, la 18 iulie, din functia de prim-vicepresedinte si membru executiv al Consiliului Autoritatii de Supraveghere Financiara.

La finele lunii iulie, cu doua zile inainte ca Marian Sarbu sa fie numit consul general, presedintele ASF declara ca Marian Sarbu a fost numit consilier al institutiei pentru relatia cu Parlamentul, contractul fiind pe perioada nedeterminata.

Citeste si:
Topul celor mai reclamate companii de asigurari RCA in primele 6 luni
RCA: numarul de petitii a...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Rosu, ASF: Nu putem discuta de o presiune pe pretul de vanzare RCA