Monica Macovei va candida la alegerile prezidentiale. Cum comentezi?

Europarlamentarul PDL Monica Macovei a facut un anunt video pe site-ul sau oficial, in aceasta seara, la ora 20.00, prin care si-a anuntat candidatura la alegerile prezidentiale, promitand ca "va asigura pentru Romania o economie libera si sanatoasa, care creeaza locuri de munca si oportunitati pentru tineri si o viata decenta pentru pensionari".

Monica Macovei a postat si pe pagina oficiala de Facebook anuntul prin care si-a lansat candidatura:

"In urma cu doua luni, nu mi-as fi imaginat ca voi veni in fata voastra cu acest anunt. Abia am terminat o campanie pentru a fi realeasa in Parlamentul European. Doream sa continui de la Bruxelles, si in acest nou mandat, lupta impotriva coruptiei si fraudei pentru competitie corecta in economie, care sa aduca romanilor investitii si locuri de munca.

Intre timp, ceva s-a schimbat insa in Romania. Si eu, ca si voi, sunt nemultumita de optiunile de vot care ni s-au oferit. Optiunile de vot care ne sunt impuse de partide nu au fost testate in nicio batalie electorala nationala.

De curand, mii si mii dintre voi m-ati chemat sa intru in cursa pentru Cotroceni. Raspund acum si candidez. Nu a fost o alegere usoara, dar este o provocare pe care mi-o asum cu hotarare si credinta.

Citeste si:
Eurodeputatii cer consens privind lupta anticoruptie din Romania
Eurodeputatii cer Romaniei sa...

Mi-am inceput cariera ca tanar procuror, am devenit apoi avocat pentru drepturile omului, am lucrat pentru a aduce pacea si democratia in tari care trecusera prin razboaie. La sfarsitul lui 2004, am fost numita Ministru al Justitiei.

Era un moment in care de reforma justitiei depindea intrarea noastra in Uniunea Europeana. Am pus bazele independentei justitiei si am construit DNA. Acum, nu ca pana in 2004, coruptii platesc pentru faptele lor.

Acum cinci ani, am mers la Bruxelles. Am vrut sa-mi servesc tara in continuare si sa contribui ca Romania sa fie un stat modern si prosper in Europa.

Prin eforturile mele, in curand, infractorii din toata Europa isi vor pierde si averile nejustificate.

Citeste si:
Drept de VOT DE LA 16 ANI: ce se ascunde in spatele propunerii
Drept de VOT DE LA 16 ANI: ce...

De ce candidez acum, va intrebati. Candidez pentru ca stiu ca putem mai mult. Trebuie sa dorim mai mult si sa stim ca putem mai mult ca tara.

Nu avem alta sansa decat sa cerem mai mult in aceste alegeri. In acest an, Romania este la rascruce. Putem merge inainte sau putem sa ne intoarcem cu 10 sau 20 de ani in urma.

Alegerea este a noastra. Asa cum eu am decis sa candidez si voi trebuie sa decideti sa va implicati.

Aceasta este Romania voastra. Acesta este viitorul vostru. Cei care vi-l fura, va fura mai mult decat bani din buzunar. Va lipsesc de investitiile care fac economia mai buna, pun pe fuga afacerile care creeaza locuri de munca, va fura din banii de sanatate, din educatia copiilor vostri. Fura din viitorul vostru si din viitorul copiilor vostri.

Citeste si:
Macovei: Independenta energetica a Romaniei, vitala pentru securitate
Monica Macovei: Independenta...

Romania are un potential urias. Ca presedinte, voi asigura pentru Romania o economie libera si sanatoasa, care creeaza locuri de munca si oportunitati pentru tineri si o viata decenta pentru pensionari. O Romanie in care educatia si sanatatea sunt prioritati. O Romanie care este respectata de partenerii din Europa si de peste Atlantic.

Dar nu pot face asta singura. Am nevoie de ajutorul vostru. Am nevoie ca si voi sa credeti ca si voi puteti face schimbarea in bine.
Veniti astazi langa mine. Implicati-va in campania mea. Aveti de ales: ii lasati sa va distruga viitorul sau veniti acum langa mine sa ne castigam impreuna viitorul."


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri