Blaga, despre candidatura Monicai Macovei la prezidentiale: Se exclude singura din partid

Presedintele PDL Vasile Blaga a declarat miercuri ca Monica Macovei "se exclude singura din partid" prin decizia de a candida la alegerile prezidentiale.

"Noi nu dam afara pe nimeni din PDL, dar altii se dau afara in momentul in care ai o candidatura in afara partidului. Automat te pui in afara partidului, decizia ii apartine", a spus Blaga, adaugand: "Se exclude singura, nu trebuie sa exclud. Eu nu am dat afara din partid pe nimeni! Eu am adus oameni in partid, pur si simplu se exclude singura daca candideaza, nu trebuie sa o dam afara. E in afara partidului, articolul cred ca este 20 litera b, ne uitam. Nu trebuie sa votam, e simplu ca buna ziua".

"Nici nu ma tem, nici nu ma bucur" de candidatura Monicai Macovei, "este libera sa faca acest lucru", a declarat presedintele PNL Klaus Iohannis "Un anunt pe internet e una, inscrierea in cursa electorala este altceva", a precizat Iohannis. El a spusca nu se teme de plecari din PDL si PNL, dar daca se va continua asa este posibil sa existe 20 de candidati "pe dreapta" la prezidentiale, informeaza Mediafax.

"Nu ma tem de plecari, dar nici nu ne place. Daca vom continua asa, vom avea probabil 20 de candidaturi pe dreapta. Nu e bine", a adaugat Klaus Iohannis, care nu crede ca Monica Macovei va lua din voturile candidatului ACL la prezidentiale.

Europarlamentarul PDL Monica Macovei a anuntat, intr-un mesaj video postat pe site ul www.macoveipresedinte.ro, ca va candida la Presedintie, mentionand ca este nemultumita de optiunile de vot oferite si ca aceste optiuni impuse de partide nu au fost testate in nicio batalie electorala nationala.

Citeste si:
Dosarul EADS a fost clasat. De ce au luat procurorii aceasta decizie
Dosarul EADS a fost clasat....
Citeste si:
Coronavirus - cum se transmite, simptome, tratament
Coronavirus - cum se...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri