Alianta Crestin-Liberala l-a desemnat, luni, pe presedintele PNL, Klaus Iohannis, candidatul la prezidentiale, in urma unei reuniuni PDL-PNL.

Candidatul comun al ACL pentru functia de presedinte al Romanei a fost desemnat dupa ce luni au avut loc reuniuni ale PDL si PNL, in care au fost discutate rezultatele cercetarilor sociologice realizate. Surse democrat-liberale au precizat ca potrivit sondajului comandat de PNL, Klaus Iohannis ar fi inaintea lui Catalin Predoiu cu doar 4-5 procente, dar cu posibilitate de crestere, arata Mediafax.

"Sondajul comandat de PNL, intocmit dupa alta metoda, arata ca Klaus Iohannis ar fi votat de aproximativ 60% din electoratul ACL, in timp ce Catalin Predoiu de 40% din acest electorat", a mai spus sursele citate. In ambele sondaje, PSD ar avea 37-38%, iar ACL 33-34%.

PDL a decis, cu doar un vot impotriva (56 "pentru si unul "impotriva""), ca liderul PNL Klaus Iohannis sa fie candidatul ACL la alegerile prezidentiale si, in unanimitate, ca prim-vicepresedintele PDL Catalin Predoiu sa fie candidat pentru functia de premier, dupa cum au declarat surse democrat-liberale.

Citeste si:
PDL a decis tandemul pentru ACL: Iohannis-presedinte, Predoiu-premier
Tandem decis in PDL:...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Klaus Iohannis, la depunerea candidaturii: E vremea faptelor