Primarul Constantei, Radu Mazare, a declarat ca nu stie daca Dan Voiculescu este vinovat sau nu, dar maniera in care a fost judecat acesta nu este corecta si "seamana a comanda politica si a aranjament".

Edilul Constantei spune ca in Romania "actioneaza un sistem diabolic, care a fost creat", pentru ca atunci cand o persoana este judecata nu are parte de un complet ales aleatoriu decat prima data, iar odata ce acest complet este schimbat din diferite motive, urmatorul complet de judecata este numit.

"In lege spune ca orice cetatean sa fie judecat de un complet ales aleatoriu. Acest sistem iti alege si-ti trage la sorti primul complet, iar daca primul complet nu te mai judeca, din diverse motive - spre exemplu e arestat, cum a fost Mustata, sau iese la pensie, sau se recuza, completele in continuare din pacate sunt numite. Ceea ce, daca ma intrebati pe mine, este in contradictie cu legea. Nu mai am sentimentul ca sunt judecat de un complet care este tras la sorti si unde nu poate exista suspiciunea si neincrederea ca nu este comanda politica”, a declarat Radu Mazare.

El spune ca nu stie daca Dan Voiculescu este sau nu vinovat de faptele de care a fost acuzat, dar tocmai aceasta numire a completului de judecata il face sa creada ca este vorba despre o comanda politica.

"Nu stiu sa spun daca este vinovat sau nevinovat, dar omul (n.r. - Dan Voiculescu) trebuia sa fie judecat de un complet independent, tras la sorti. Ori maniera in care a fost numit acest complet, si maniera in care a fost judecat, nu este corecta intr-un stat pe care il vrem de drept. Asta i se poate intampla oricui. Seamana de la o posta a comanda politica si a aranjament", a spus Radu Mazare, care a precizat ca, de asemenea, ar trebui prevazut ca nicio presupusa infractiune economica sa nu fie judecata fara o expertiza relizata de un expert independent. "Este o chestiune logica, simpla si de bun simt", a completat edilul Constantei, potrivit Mediafax.

Dosarul in care Basescu...
Citeste si: Dosarul cu inregistrarea lui Basescu va fi redeschis

Dan Voiculescu a fost condamnat definitiv, vineri, la 10 ani de inchisoare, in dosarul privatizarii Institutului de Cercetari Alimentare (ICA), potrivit deciziei luate de Curtea de Apel Bucuresti, care a mai hotarat ca sediul posturilor Antena si cel al grupului de firme Grivco sa fie confiscate.

In 26 septembrie 2013, Tribunalul Bucuresti l-a condamnat pe Dan Voiculescu la cinci ani de inchisoare cu executare pentru spalare de bani. Instanta a constatat atunci ca a fost implinit termenul de prescriptie speciala si a dispus incetarea procesului penal pentru cealalta infractiune de care a fost acuzat Dan Voiculescu de catre procurorii DNA, respectiv cea de folosire, de catre o persoana care indeplineste o functie de conducere intr-un partid, a influentei si autoritatii date de aceasta calitate in scopul de a obtine, pentru sine sau pentru altul, bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

Gheorghe Mencinicopschi, fostul ministru Sorin Pantis, Corneliu Popa, Catalin Sandu Jean, Vlad Savulescu si Flavius Adrian Pop au fost condamnati la sase ani de inchisoare cu executare. Instanta a mai dispus condamnarea la cate cinci ani de inchisoare cu executare a lui Gheorghe Sin, Constantin Baciu, Alexandru Petre, Grigore Marinescu si Vica Ene. In cazul lui Marian Gheorghe Domnisoru, instanta a dispus incetarea procesul penal, constatand ca acesta a decedat in cursul procesului penal.

Sentinta a fost contestata la Curtea de Apel Bucuresti. Dan Voiculescu si alte 12 persoane au fost trimisi in judecata in acest dosar la inceputul lunii decembrie 2008. Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie sustin ca privatizarea frauduloasa a ICA ar fi fost facuta in folosul lui Dan Voiculescu, fiind realizata prin subevaluarea bunurilor institutului cu peste 7,7 milioane de euro. Potrivit procurorilor, prejudiciul produs in urma acestei privatizari se ridica la peste 60 de milioane de euro.

ANAF a pus poprire pe...
Citeste si: ANAF a pus poprire pe conturile deputatului Daniel Constantin


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Radu Mazare si Cristian Borcea, condamnati la inchisoare cu executare