Candidatul PMP la presedintie, Cristian Diaconescu, a respins, joi, afirmatiile unor membri ai partidului in legatura cu dificultatea de a strange semnaturi pentru candidatura sa, precizand ca unele persoane au "dificultati de intelegere", dat fiind ca sunt nou venite in politica.

Cristian Diaconescu a precizat joi, intrebat la Adevarul Life daca exista probleme cu strangerea de semnaturi pentru candidatura sa, ca s-a inteles gresit o afirmatie facut de liderul organizatiei Bacau, Valerian Vreme.

"Nu numai PMP strange semnaturi. Am organizatii neguvernamentale, am sustinatori care fac acest lucru. Ca sa va spun concret de ce m-a intristat afirmatia ca ar fi numai 7.000 de semnaturi, a fost o intelegere gresita a ceea ce a spus domnul presedinte al organizatiei Bacau, Valerian Vreme. 7.000 de semnaturi erau numai la Bacau. De aceea spun: fie nu esti informat si atunci trebuie sa ai grija, fie doresti premeditat sa dezinformezi si atunci avem chiar o problema", a declarat Diaconescu, referindu-se la declaratia presedintelui organizatiei de femei a PMP, Ruxandra Dragomir, care a sustinut, recent, ca Diaconescu adunat doar 7.000 de semnaturi, pentru inscrierea in competitia electorala fiind necesare 200.000 de semnaturi, scrie Mediafax.

"Sunt zeci de mii de semnaturi stranse la Constanta, la Prahova, la Galati, in nord la Neamt si in multe alte localitati. Am si eu oameni care voluntar, fara a fi membri ai acestui partid, desfasoara acest proces. Cel putin in zona unde m-am nascut — Stalpeni, Campulung—acolo oamenii sunt extrem de doritori sa isi aseze semnaturile in sustinerea candidaturii mele si le multumesc anticipat. Am avut o intalnire cu comunitatea elena de la Constanta care nu dorea sub nicio forma sa fie implicata in vreun joc politic, dar care mi-a spus categoric ca ma sprijina", a mai declarat candidatul Partidului Miscarea Populara.

Intrebat daca exista o greutate in a fi prezentat in organizatii asa cum a sustinut Ruxandra Dragomir, Cristian Diaconescu a precizat ca sunt "explicabile" "dificultatile de intelegere a unor persoane" care sunt venite mai nou in viata politica. "Discut oricand, dar in interiorul partidului, nu fac polemici publice cu nimeni din Partidul Miscarea Populara", a spus Diaconescu.

Candidatul PMP a mai spus ca ii "pare rau" ca o serie de colegi au mintit public, motiv pentru care a cerut partidului "sa aiba o analiza in legatura cu aceste aspecte" care pot submina candidatura oricarui candidat, precum si sansele unei formatiuni politice de a impune un candidat.

In ceea ce priveste punerea sub semnul intrebarii a candidaturii sale, Diaconescu a afirmat: "Astazi sunt candidatul Partidului Miscarea Populara pentru presedintia Romaniei si, asa cum am spus de la bun inceput, este o onoare pe care acest partid mi-a facut-o (...) Am vazut niste voci exprimandu-se intr-o forma sau alta. Inteleg ca ar dori sa organizeze un soi de consiliu national (...) Nu am fost informat direct si oficial din acest punct de vedere".

"Eu inteleg competitia pentru presedintia Romaniei in raport cu societatea romaneasca. Daca un partid doreste sau nu sa continue cu un candidat desemnat la Congres, evident, este dreptul partidului. Dar presedintia Romaniei si candidatura la presedintia Romaniei reprezinta, in egala masura, un angajament din partea celui care participa la un astfel de proces", a punctat Diaconescu.

Totodata, Cristian Diaconescu a precizat ca nu va parasi partidul daca va pierde calitatea de candidat la prezidentiale al PMP. Intrebat ce relatie are cu presedintele PMP, Diaconescu a spus ca are "o relatie foarte buna cu Elena Udrea". "O respect, este un politician determinat, este un politician cu multa forta, care va mai avea multe de spus in politica romaneasca", a precizat candidatul PMP.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri