Fostul presedinte Ion Iliescu a spus despre Dinu Patriciu, dupa ce a aflat ca acesta a murit azi dimineata intr-un spital din Londra, ca era "un om civilizat, echilibrat, un om de dialog".

Cei doi s-au cunoscut imediat dupa Revolutia din decembrie 1989. „Ne aflam pe pozitii politice diferite, el reprezenta un partid, eu pe altul. CPUN a fost expresia dorintei de dialog, de creare a unui climat de diversitate de opinie si eu cred ca CPUN a fost in toata perioada dinaintea alegerilor din mai cadrul propice pentru a exprima aceasta diversitate de opinie si a fost o activitate benefica pentru a asigura stabilitatea tarii”, a afirmat Ion Iliescu, potrivit Digi24.

„Era un om civilizat, echilibrat, un om cu o pozitie activa si in acelasi timp era un om de dialog”, a continuat fostul presedinte al Romaniei.

„A fost unul din oamenii activi si din tinerii care s-au afirmat. Ulterior a intrat in afaceri si de atunci am mai avut contacte slabe. O data a fost cu noi intr-o delegatie de stat, o data in Bulgaria si o data la Moscova. Apoi ne-am intalnit intamplator”, a mai spus Ion Iliescu.

Dinu Patriciu, cunoscutul miliardar roman, a murit la Londra, la varsta de 64 de ani. El suferea de cancer de mai multa vreme, iar in decembrie 2012 facuse un transplant de ficat la un spital din Milano. Potrivit familiei, Dinu Patriciu ar fi murit in urma unei complicatii post-transplant, o infectie pentru care fusese spitalizat la un spital din Londra.

Citeste si:
Klaus Iohannis si Dan Barna isi depun vineri candidaturile
Klaus Iohannis si Dan Barna...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Fifor il acuza pe Iohannis ca blocheaza investitiile