Monica Macovei a acceptat provocarea din campania ”ALS Ice Bucket Challenge” si a postat pe pagina personala de Facebook un video inedit, in care toarna apa cu gheata peste fotografiile mai multor persoane publice anchetate de DNA si condamnate, intre care Voiculescu, Nastase, Copos si Vintu.

Filmuletul incepe cu Monica Macovei asezata la un birou. Ea spune "Accept provocarea" si ia o carafa cu apa si gheata. "Dupa cum stiti, eu am facut DNA si rezultatele se vad", continua fostul ministru al Justitiei, dupa care ia un bol de sticla, in care pune pe rand fotografiile unor persoane condamnate in urma anchetelor DNA. In acest timp, ea spune: "Voiculescu Dan - 10 ani inchisoare, 60 de milioane de euro de restituit romanilor. Adrian Nastase - 4 ani de inchisoare, 1,5 milioane de euro de restituit romanilor. George Copos - 4 ani de inchisoare, 1,5 milioane de euro de restituit romanilor. Relu Fenechiu - 5 ani de inchisoare, 1,3 milioane de euro de restituit romanilor", informeaza Mediafax.

Macovei ia apoi carafa cu apa si gheata si toarna peste fotografii. "Si mai sunt multi altii care au prejudiciat romanii cu sute de milioane de euro. Vintu si altii", continua Macovei punand si fotografiile lui Sorin Ovidiu Vintu, Cristi Borcea si ale altora in bol. Apoi toarna din nou apa cu gheata spunand: "Lor le turnam apa in cap".

"Acum am si eu o provocare pentru Guvernul Ponta si pentru ANAF: sa recupereze toti acesti bani, aceste sute de milioane de euro si sa-i inapoieze romanilor. Ei trebuie investiti in educatie, in sanatate, in cercetare. Si, desigur, fac o donatie si donatia mea este pentru cercetare in domeniul sclerozei laterale amiotrofice", incheie Monica Macovei, candidat independent la Presedintie. "ALS Ice Bucket Challenge" este o campanie de donatii, iar zeci de mii de persoane, celebritati si oameni obisnuiti, au inceput, din luna iulie, sa-si arunce cate o galeata cu gheata in cap, sa filmeze momentul si sa il publice pe retelele de socializare, provocandu-i si pe altii sa faca acelasi lucru contra unei donatii de 100 de dolari.

Campania "ALS Ice Bucket Challenge" are scopul de a sustine asociatia ALS, care lupta contra maladiei Charcot, cunoscuta si ca maladia Lou Gehrig sau scleroza laterala amiotrofica, o boala neurodegenerativa. Printre cei care au acceptat provocarea de a se uda cu apa rece s-au numarat Bill Gates, Mark Zuckerberg, Justin Timberlake, George Bush, dar si fotbalistii Cristiano Ronaldo, David Beckham, antrenorul Jose Mourinho si tenismenul Novak Djokovici. Fenomenul a luat amploare si in Romania, mai multe vedete si sportivi intrand in "leapsa mondiala". Dintre politicienii romani, Emil Boc si Cristian Adomnitei sunt cei care si-au turnat in cap apa cu gheata. Elena Udrea a anuntat ca va face si ea acest gest in Piata Victoriei si ca il provoaca si pe Victor Ponta.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri